ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass: Πόσα ευρώ είναι η επιδότηση βενζίνης για τους Κρητικούς

Στα 80 ευρώ ανεβαίνει η επιδότηση για τη βενζίνη μέσω του Fuel Pass 2, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ το αντίστοιχο ποσό για τα νησιά ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα θα έχει τρίμηνη διάρκεια και συγκεκριμένα για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το Fuel Pass στη βενζίνη θα αυξηθεί στα 80 ευρώ για τους κατόχους αυτοκινήτων, στα 60 ευρώ για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών και στα 100 ευρώ για τους πολίτες που μένουν στα νησιά και οδηγούν αυτοκίνητο και στα 70 ευρώ για όσους έχουν δίτροχο.

Το Fuel Pass ια ισχύσει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η επιδότηση για το diesel κίνησης παραμένει στην αντλία και θα είναι 15 λεπτά το λίτρο, όπως ίσχυε και στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι επισπεύδεται η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες για το πετρέλαιο που αγόρασαν το 2022. Η επιστροφή επρόκειτο να γίνει τον Νοέμβριο.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο η επιδότηση για τα καύσιμα όλο αυτό το διάστημα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Ενώ οι άμεσες και έμμεσες παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων αγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι ποσά που προέκυψαν από τη συνετή οικονομική διαχείριση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ