ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Φονικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών – Αγνοείται ζευγάρι Ελλήνων

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι νεκροί από τον φονικός σεισμός στην Τουρκία και την Συρία, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την Afad, την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια 17.134 άνθρωποι.

Στη Συρία, οι νεκροί ανέρχονται σε 3.162. Συνολικά, τα θύματα μέχρι στιγμής είναι 20.296, ενώ διπλωματικές πηγές, κατόπιν πληροφοριών, για Έλληνες αγνοούμενους την επαύριο των καταστροφικών σεισμών σε Τουρκία και Συρία, αναφέρουν πως η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη, για να βρουν ίχνη ζωής κάτω από τα αμέτρητα ισοπεδωμένα κτίρια. Το θαύμα της ζωής δίνει κουράγιο μέσα στην τραγωδία. Τα συνεργεία στην Αντιόχεια κατάφεραν να βγάλουν ένα μικρό κορίτσι και τη μητέρα της ύστερα από 72 ώρες.

Ανθρακωρύχος από το Ζονγκουλντάγκ μια 7χρονη στα ερείπια του σπιτιού της στο Αντιγιαμάν, ενώ τα αδέλφια Φουρκάν και Ντοουγκάν βγήκαν στην επιφάνεια από τα χαλάσματα του σπιτιού τους στη Μαλάτια 82 ώρες μετά. 71 ώρες άντεξε και ο 7χρονος Αχμέτ στο Αντιγιαμάν, ενώ ο 20 ημερών Κερέμ Αϊρτάς βρέθηκε σώος ύστερα από 60 ώρες στο Χατάϊ. Στα χέρια του κρατούσε σφιχτά μία τούφα από τα μαλλιά της μαμάς του. Στην Αντιόχεια βρέθηκε και η μικρή Ελένη Ιντιλιζάνογλου, μόλις 7 μηνών.

Στις σεισμόπληκτες περιοχές έχουν κινητοποιηθεί πλέον και Τούρκοι στρατιώτες, με οθόνες σάρωσης με την ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί κάτω από τους όγκους ερειπίων.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ