ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Ποιοι Κρητικοί δεν κατάφεραν να εκλεγούν ευρωβουλευτές

Μάχη για μία θέση στο Ευρωκοινοβούλιο έδωσαν και αρκετοί υποψήφιοι από την Κρήτη με τον κάθε έναν από αυτούς να δίνει τον προσωπικό του αγώνα για να πείσει τους ψηφοφόρους.

Εκτός από τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Μανώλη Κεφαλογιάννη που εξασφάλισαν από μία θέση με τη ΝΔ λαμβάνοντας 257.996 και 160.478 ψήφους αντίστοιχα, άλλα ονόματα γνωστά στην τοπική κοινωνία του νησιού, δεν τα κατάφεραν αφού τερμάτισαν σε χαμηλή θέση.

Ένας από αυτούς ο Γιάννης Κουράκης, πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου και πρώην Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ο οποίος τερμάτισε στην 14η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ με 29.404 σταυρούς, μία θέση κάτω από τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη (ο παπάς του Σασμού) ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί με 36.646 ψήφους που συγκέντρωσε.

Μιχάλης Αεράκης

(Ο Μιχάλης Αεράκης)

κουρακης

(Ο Γιάννης Κουράκης)

Ένα ακόμα όνομα που έμεινε εκτός κοινοβουλίου από το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο του Λευτέρη Καρχιμάκη, γιου του Μιχάλη Καρχιμάκη πρώην Υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Λασίθι, ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση του ψηφοδελτίου με 59.219 ψήφους.

Εκτός ευρωβουλής και η Ηρακλειώτισσα Μαρία Καλουδιώτη η οποία ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τερμάτισε στην 29η θέση με 13.952 σταυρούς προτίμησης.

μαρία καλουδιώτη

Από το ΚΚΕ, δεν κατάφερε να εκλεγεί ένας ακόμα Κρητικός, ο Σάββας Βασιλειάδης ο οποίος ήρθε στην 19η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ συγκεντρώνοντας 14.679 ψήφους.

ΣΑΒΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ