ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΗΤΗ

Εθνική τραγωδία: Και φοιτητές από το νησί μας στο μοιραίο τρένο – Η περιγραφή ενός φοιτητή

Ποροσβέστες συλλέγουν προσωπικά αντικείμενα επιβατών, μετά από σύγκρουση που σημειώθηκε σε δύο τραίνα, έξω από την Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης.Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συμμετέχουν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Τρεις φοιτητές – ένα αγόρι και δύο κορίτσια –  από την Κρήτη ήταν μέσα στο ένα από τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν μεταξύ τους στα Τέμπη, αργά χθες βράδυ με συνέπεια πάνω από 38 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ολόκληρη η χώρα να βυθιστεί στο πένθος.

Ο Άγγελος με καταγωγή από τις Μοίρες περιέγραψε τα όσα έζησε. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι καλά στην υγεία του, έχοντας μόνο ένα ελαφρύ τραύμα στην μέση του, ωστόσο όπως είπε, δεν είναι κάτι σοβαρό και πώς την Πέμπτη θα λάβει εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί του ήταν και δύο άλλα κορίτσια, που ευτυχώς και εκείνα είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο δεν γνωρίζει όπως είπε, εάν στο συγκεκριμένο τρένο επέβαιναν και άλλοι φοιτητές από την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, δύο ακόμα φοιτήτριες από την Κρήτη ήταν στο συγκεκριμένο τρένο. Ειδικότερα, μία κοπέλα από τον Άγιο Νικόλαο, ηλικίας 21 ετών, η οποία ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της, έχοντας τραυματιστεί ελαφρά στον αυχένα και μία κοπέλα 23 ετών από τα Χανιά, η οποία είναι επίσης καλά στην υγεία της, επέβαιναν στο μοιραίο τρένο.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ