ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές Εκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – Ο Ιωάννης Σαρμάς υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου συνέρχεται σε συνεδρίαση μιας ημέρας, κατά την οποία υπάρχει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών και η οποία θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου.

Ακολουθεί η εκλογή προεδρείου της Βουλής και την επόμενη μέρα θυροκολλάται το προεδρικό διάταγμα το οποίο προσυπογράφεται από το μεταβατικό Υπουργικό Συμβούλιο για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών, μέσα σε 30 ημέρες από τις διερευνητικές, και την ημέρα σύγκλησης της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου είναι η ημέρα δημοσίευσης του προεδρικού διατάγματος, οπότε και τίθενται σε ισχύ, σύμφωνα με τον νόμο, μια σειρά από διαδικασίες και προθεσμίες στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες.

Πώς θα προχωρήσουμε μέχρι τις δεύτερες κάλπες

Η κ. Σακελλαροπούλου θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα που προβλέπει το Σύνταγμα και είναι η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στη 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ