ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Εργάτες γης: Αποχή από τις βουλευτικές εκλογές αποφάσισαν αγρότες της Κρήτης

Προθεσμία 15 ημερών στην κυβέρνηση για βρεθεί λύση στο θέμα των εργατών γης δίνει ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας διαφορετικά η γενική συνέλευση των μελών του αποφάσισε αποχή από τις βουλευτικές εκλογές και να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι όλοι οι βουλευτές ανεξαρτήτου κόμματος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γαιτάνης, έχουν δοθεί σε παράβολα 200.000 ευρώ για τους εργάτες γης και αυτή τη στιγμή έχουν κολλήσει 1500 αιτήσεις ανθρώπων που θέλουν να δουλέψουν στην Ελλάδα, στις πρεσβείες χωρών που έχουν έρθει σε συμφωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση.

 

Όλη η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας:

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/01/2023 με τη συμμετοχή πλήθος αγροτών.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν για άλλη μια φορά η έλλειψη Εργατών Γης. Έπειτα από συζήτηση και ανάλυση των δεδομένων για την παρούσα χρονική στιγμή, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1) Παρέχουμε προθεσμία 15 ημερών στην Κυβέρνηση ώστε να διευθετήσει οριστικά τα ζητήματα που σχετίζονται με την μετάκληση εργατών γης ΠΤΧ (Πολιτών Τρίτων Χωρών). Τα ζητήματα είναι καταγεγραμμένα πριν από ένα χρόνο, έχουν ενημερωθεί το σύνολο των Αρμόδιων (και Μη) Υπουργείων όπως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

2) Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας χωρίς να έχει δοθεί λύσεις, θα προβούμε στα εξής:

α) Χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος για την περιοχή της Ιεράπετρας (και όχι μόνο) ο οποιοσδήποτε ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ, ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης γιατί η ευθύνη για αυτή την κατάσταση βαραίνει τους πάντες.

β) Δηλώνουμε την πρόθεση μας για μαζική αποχή από τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

γ) Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και δράσεις στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία και είναι η τελευταία προειδοποίηση / ενημέρωση προς την Πολιτεία για ουσιαστικές λύσεις ΤΩΡΑ, σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ