Δήμος Κισάμου

ΕΠΑΛ Κισάμου: 22 εθελόντριες μαλλιών χαρίζουν χαμόγελα και ελπίδα

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου στο ΕΠΑΛ Κισάμου “Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης” η δράση «Δώρισε τα μαλλιά σου – Χάρισε ελπίδα!». Η δράση υλοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από το τμήμα «Κομμωτικής Τέχνης» του τομέα Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας.

Η ανταπόκριση – ευαισθητοποίηση στο κάλεσμα για δωρεά αγάπης, ελπίδας και αυτοπεποίθησης, τόσο των μαθητών του σχολείου όσο και των άλλων δομών εκπαίδευσης καθώς και του απλού κόσμου της Κισάμου, ήταν συγκινητική.

Συγκεντρώθηκαν 22 πλεξούδες, οι οποίες και θα παραδοθούν στον σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης παιδιών & ενηλίκων με καρκίνο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» για τη δημιουργία περουκών.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων (επισκέψεις στο ΕΕΕΕΚ Κισάμου, εθελοντική αιμοδοσία, καταγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών) που στόχο είχαν την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς εθελοντικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Κισάμου.

Στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του σχολείου Νεκτάριος Ζουριδάκης αναφέρει: «Ως διευθυντής του σχολείου οφείλω να ευχαριστήσω την εκπαιδευτικό κα Β. Ζάχου, τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος «Κομμωτικής Τέχνης» για την υλοποίηση της δράσης, την αναπληρώτρια ΤΕ Κομμωτικής -κατά το σχολικό έτος 2020-21- εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα Φ. Κιντζονίδου, η οποία ξεκίνησε και συνεχίζει να στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση  παρότι δεν εργάζεται πια στο σχολείο μας, καθώς και τις εθελόντριες – δωρήτριες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για μία ανιδιοτελή πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, μία πολύτιμη προσφορά μεγάλης αξίας”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ