Δήμος Πλατανιά ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Εορτασμός της 127ης Επετείου της Μάχης του Πύργου των Βουκολιών

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με την Ι.Μ. Κισσάμου & Σελίνου και τους φορείς της Κοινότητας Βουκολιών, τίμησαν σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, την επέτειο των 127 χρόνων από τη Μάχη του Πύργου Βουκολιών, μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας καθώς η έκβαση της ήταν καθοριστική για την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Οθωμανούς.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι “….ο Δήμος Πλατανιά συνειδητά αναδεικνύει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, όλες τις στιγμές της Τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του,ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη και να μεταδοθούν, ιδιαίτερα στους νέους, τα μηνύματα αυτοθυσίας, αγωνιστικότητας και υπεράσπισης ιδανικών που διαχρονικά εκπέμπουν. Για το λόγο αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι στην τοπική αυτή εορτή συμμετέχει και η εκπαιδευτική κοινότητα της Κοινότητας Βουκολιών…”

Ομιλία για τα γεγονότα της νικηφόρας Μάχης των Βουκολιών και για τη σημασία της για τη μετέπειτα απελευθέρωση της Κρήτης από τον οθωμανικό ζυγό έκανε ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Βουκολιών κ. Παναγιώτης Παπαδάκης, ενώ η Ριζίτικη Παρέα της Καλλιθέας απέδωσε ριζίτικο για τη Μάχη του Πύργου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργος Τσαπάκος, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης και Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πλατανιά κ. Αρτέμης Κουτσαυτάκης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βουκολιών κ. Χαράλαμπος  Καλαϊτζάκης , ο Δ/ντης της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης κ. Κων/νος Ζορμπάς, η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Χρύσα Τερεζάκη,  εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας,  μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλες οι σχολικές μονάδες Βουκολιών, εκπρόσωποι βουλευτών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, συλλόγων και εκπρόσωποι φορέων καθώς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Στο τέλος παρατέθηκε κέρασμα από το Σύλλογο Κυρίων & Δεσποινίδων “ Η ΜΕΡΙΜΝΑ”  των Βουκολιών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ