Δήμος Κισάμου

Ένωση Γονέων Κισάμου: ΟΧΙ στην υποβάθμιση των Σχολείων μας

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Κίσαμου, με την παρούσα ανακοίνωση  καλωσορίζει  τα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στα σχολεία τους και εύχεται στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη.

Ως  Ένωση θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  ότι θα είμαστε κοντά τους και παρόντες όποτε και όπου μας χρειαστούν για να συμβάλλουμε με θετικό πρόσημο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Λυπούμαστε που σε αυτό το καλωσόρισμα θα πρέπει , αντί για ευχές, να καταγγείλουμε την αδιανόητη απόφαση, ενδεχομένως και επιλογή, της υποβάθμισης σχολείων του Νομού μας εν έτη 2022.

Το κριτήριο  για την εφαρμογή της υποβάθμισης είναι τα όρια του μαθητικού πληθυσμού και η εφαρμογή του νόμου.

Εμείς  απαντάμε ότι τους νόμους άνθρωποι τους φτιάχνουν και τους εφαρμόζουν κι ότι τα παιδιά μας, οι μαθητές δεν είναι αριθμοί.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν κοστολογούνται.

Επομένως  ανακοινώνουμε επίσημα ότι ως Ένωση θα έχουμε δυναμικό παρόν στην απόφαση υποβάθμισης  του Δημοτικού Σχολείου Δραπανιά από 6θέσιο, σε 5θέσιο (και βλέπουμε).

Διαβαιώνουμε και εγγράφως, τόσο τους γονείς και τους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου, όσο και τους εκπαιδευτικούς ότι θα είμαστε συνοδοιπόροι στον αγώνα τους και δεν θα υποχωρήσουμε, παρά μόνο αν εγγράφως  λάβουμε τη διαβεβαίωση από τους ιθύνοντες,  ότι το σχολείο θα παραμείνει 6θέσιο, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Ως Ένωση κοινοποιούμε επίσης,  ότι  θα σταθούμε δίπλα στον αγώνα γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών για κάθε σχολείο του περιοχής μας που υποβαθμίζεται όπως, το 1ο  &  3ο Δημοτικό Σχολείο Κισάμου.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας κανένα σχολείου του Ν.Χανίων να μην υποβαθμιστεί!ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ