ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργειακή κρίση: Θα φτάσουν τα αποθέματα για τον χειμώνα, ή θα κλείνουμε τον διακόπτη;

Την ώρα που τα ενεργειακά lockdown είναι προ των πυλών της Ευρώπης, η Ελλάδα είναι επίσης αναγκασμένη να πάρει μέτρα ενόψει του χειμώνα.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιβαρύνει την κρίση στην ενέργεια και ένα από τα μέτρα που θα καλείται να πάρει η Κυβέρνηση είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο. Παράλληλα θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης των νοικοκυριών προκειμένου να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας.

Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ άλλων, οι δήμοι και οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να περιορίζουν την κατανάλωση ρεύματος όσο το δυνατόν περισσότερο (πχ κλείσιμο φώτων, περιορισμός χρήσης ηλεκτρικών συσκευών κ.α.).  Τα μέτρα περιλαμβάνουν από τη ρύθμιση του θερμοστάτη στα κλιματιστικά και στα καλοριφέρ, μέχρι και σβήσιμο νωρίτερα μέρους του δημόσιου φωτισμού!

Μάλιστα είναι πιθανό το μέτρο να χρειαστεί να επεκταθεί ακόμη και στον Ιδιωτικό τομέα, αν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Σας είχαμε ενημερώσει άλλωστε προ ολίγων ημερών για τα μέτρα που έχουν αποφασίσει να πάρουν άλλες χώρες της Ευρώπης για την ενεργειακή κρίση, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση  λέει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και προσανατολίζεται στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης έναντι του αερίου και της κρίσης που προέρχεται από την Ρωσία.

Ενόψει του χειμώνα υπάρχει αγωνία για την επάρκεια των αποθεμάτων και  το κόστος στην ενέργεια, αλλά και προβληματισμός στα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ