Ξεφυλλίζοντας τακτικά το βιβλίο της Μαρίας και του Νίκου Ψιλάκη Κρητική παραδοσιακή κουζίνα, η Ελένη Παπαδογιαννάκη, που διατηρεί με τον άντρα της Μανόλη το Καφενείο του Μανόλη στο Ατσιπόπουλο, ανακάλυψε ένα τζατζίκι-αποκάλυψη, με άφθονη γλιστρίδα και μπόλικο τριμμένο καρύδι. Η Ελένη αναζητά τακτικά τέτοιες παλιές συνταγές και τις μαγειρεύει και για το σπίτι, αλλά και για το μαγαζί. Η αρχική αναλογία απαιτεί ποσότητα γλιστρίδας όση και του γιαουρτιού, π.χ. 500 γρ. γλιστρίδα για 500 γρ. γιαούρτι. Η Ελένη έχει καταλήξει σε μια πιο ήπια αναλογία, αλλά μπορούμε να πειραματιστούμε και να καταλήξουμε στη δική μας.
Διαδικασία
*Για να φτιάξουμε τζατζίκι με γλιστρίδα και καρύδια, αρχικά ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
*Στη συνέχεια, δοκιμάζουμε και, ανάλογα με τα γούστα μας, προσθέτουμε περισσότερο σκόρδο, λάδι ή αλάτι.
*Σερβίρουμε, το τζατζίκι με γλιστρίδα και καρύδια, κρύο.
ΠΗΓΗ: gastronomos.gr






















