ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εμβολιασμοί: Πότε θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 – Πόσα εμβόλια έχουν γίνει

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού και τη μάχη με το χρόνο που δίνουν οι υγειονομικές Αρχές για να ελαχιστοποιήσουν στο εγγύς μέλλον της επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην κοινωνία. Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε στον αριθμό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, αλλά και συνολικά εκείνων που θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε χαρακτηριστικά πως: «ένα εκατομμύριο πολίτες θα έχουν εμβολιαστεί εντός του Μαρτίου. Αυτή τη στιγμή 700.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και 362.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση. Εντός του Μαρτίου, κοντά στην εθνική εορτή, θα είναι 1 εκατομμύριο εμβολιασμένοι πολίτες» και πρόσθεσε:  «Οι δεύτερες δόσεις όλων των εμβολίων είναι εξασφαλισμένες. Το πιο κρίσιμο σημείο του Απριλίου είναι οι παραδόσεις της Pfizer που εκεί αναμένουμε τις μεγάλες παραλαβές.

Εκεί, περιμένουμε τέσσερα εκατομμύρια στο τρίμηνο. Θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι αν τον Απρίλιο έχουμε κοντά στο ένα εκατομμύριο από τη Pfizer. Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι τέλος Απριλίου – αρχές Μαίου θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση μέχρι τα μέσα Μαΐου, όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών. Εντός του Μαρτίου θεωρούμε ότι θα μπορούμε να ανοίξουμε την πλατφόρμα και για την ομάδα υψηλού κινδύνου».

Ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε και για το εμβόλιο της Johnson Johnson, τονίζοντας ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία έχει δεσμευτεί για 1,2 εκατομμύρια εμβόλια στο δεύτερο τρίμηνο.

«Εχει επαναλάβει την υπόσχεσή της αυτή στην Ε.Ε. Αρα, αυτό θα τηρηθεί, δεν ξέρουμε ακριβώς τις μέρες του Απριλίου, μπορεί να είναι προς το τέλος του Απρίλη», είπε χαρακτηριστικά.

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΥΓΕΙΑ

#pressgreece

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ