ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμπειρίες για Καζάκου – Μαυροματάκη σε Βαλκανικό και Πανευρωπαϊκό

Μια μεγάλη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Ζωή Καζάκου και Στέλλα Μαυροματάκη οι οποίες έλαβαν μέρος σε δύο διεθνείς διοργανώσεις επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ).

Οι δύο αθλήτριες του ΟΑΧ πήραν μέρος αρχικά στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια στο Πανευρωπαϊκό, ξεχωρίζοντας για τη μαχητικότητα τους, καθώς είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν το ταλέντο και την ικανότητα που τους χαρακτηρίζει. Και οι δύο κέρδισαν τη συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα χάρη στις φετινές εξαιρετικές τους επιδόσεις στις εγχώριες διοργανώσεις του αθλήματος.

Καζάκου και Μαυροματάκη συμμετείχαν σε μονά και διπλά μαζί με την Λεμονιά Γκαϊντατζή (αθλήτρια της ΧΑΝΘ) που ήταν η τρίτη στην κατηγορία τους (κορασίδες) που πήρε μέρος στους αγώνες.

ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ

Η αρχή έγινε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που διεξήχθη το διάστημα από 22 μέχρι 26 Ιουνίου στην Αλμπένα της Βουλγαρίας. Εκεί μάλιστα ξεχώρισε η διάκριση για την Γκαϊντατζή η οποία στο διπλό που συνέθεσε με την Βουλγάρα, Σιντέλια Μούτλου, τα δύο κορίτσια κατάφεραν να αναδειχθούν στην 1η θέση σε μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πινγκ πονγκ.

Η Μαυροματάκη κατάφερε να περάσει από τους ομίλους χάρη σε νίκη που σημείωσε επί αντιπάλου της από την Βοσνία, χάνοντας στη συνέχεια στη φάση των “16” από Τουρκάλα αντίπαλο της. Από την άλλη, η Καζάκου υπέστη δύο ήττες από δύο κορίτσια που αντιμετώπισε από Βουλγαρία και Ρουμανία αντίστοιχα.

Μαυροματάκη και Καζάκου συνέθεσαν δίδυμο στα διπλά, ωστόσο στο πρώτο παιχνίδι που έδωσαν και ήταν νοκ άουτ γνώρισαν την ήττα.

ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Η συνέχεια για τα δύο κορίτσια του ΟΑΧ ήταν να βρεθούν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βελιγράδι της Σερβίας το διάστημα από 6 μέχρι 15 Ιουλίου. Η Μαυροματάκη πήρε μέρος σε όμιλο των τεσσάρων όπου και κατάφερε να σημειώσει μία νίκη στον όμιλο της σε βάρος αντιπάλου της από την Κροατία, ωστόσο χρειαζόταν δύο για να περάσει στην επόμενη φάση, γνωρίζοντας ήττες στα επόμενα δύο ματς που έδωσε.

Αντίστοιχα η Καζάκου σε όμιλο τριών υπέστη δύο ήττες και αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Και σε αυτή τη διοργάνωση τα δύο κορίτσια ήταν μαζί στα διπλά, αλλά στο πρώτο παιχνίδι που έδωσαν, αποκλείστηκαν από τη Σλοβακία.

Να σημειωθεί ότι την τεχνική ευθύνη της ομάδας κορασίδων είχε ο προπονητής του ΟΑΧ, Μιχάλης Αγγελίδης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους προπονητές από την Ελλάδα που συνόδευσαν την ελληνική αποστολή στις δύο διοργανώσεις.

 




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ