ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΗΤΗ

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Από σήμερα και έως 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τα ΔΙΕΚ

Δεκτές από σήμερα, Δευτέρα 21 Αυγούστου, θα γίνονται οι αιτήσεις στα Δημόσια Αγροτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙΕΚ), του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω του gov.gr έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Για το έτος κατάρτισης 2023-2024, θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι ΔΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, στα Ιωάννινα θα λειτουργεί η ειδικότητα του Τεχνικού Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας, ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στη Μεσσαρά, η ειδικότητα του Τεχνικού Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών υπό κάλυψη.

Στο ΔΙΕΚ της Λάρισας οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μια από τις δύο ειδικότητες, αυτή του Διαχειριστή Συστημάτων Εκτροφής Αγροτικών Ζώων και του Τεχνικού Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων.

Στο Κτήμα Συγγρού στην Αττική οι μαθητές θα εκπαιδευτούν στην ειδικότητα του Τεχνικού Τεχνολογικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων σε Έργα Τοπίου και Περιβάλλοντος.

Στη Νεμέα υπάρχει η ειδικότητα του Τεχνικού Αμπελουργίας και Οινολογίας ενώ στην Καλαμπάκα θα παρέχεται η δυνατότητα εκπαίδευσης στην ειδικότητα του Τεχνικού Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογής σε Ξύλινες Κατασκευές.

Η στέγαση και σίτιση παρέχονται δωρεάν, σε ορισμένο αριθμό σπουδαστών ανά ΙΕΚ. Η παροχή δεν αφορά στο ΙΕΚ Αττικής.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα:

  • 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και
  • 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης

Η πρακτική άσκηση των αποφοίτων, πραγματοποιείται δομές του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ με αρμοδιότητες και αντικείμενα που έχουν συνάφεια με τις ειδικότητες των ΙΕΚ.

Στους αποφοίτους των ΙΕΚ ύστερα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της κατάρτισής τους, χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) του Ν. 4763/2020, που δίνει στον κάτοχό της το δικαίωμα να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ, για την απόκτηση του τίτλου επιπέδου πέντε του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ