ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδρομή του Συλλόγου Κισαμιτών Αττικής σε Σιάτιστα και Μέτσοβο

Όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Κισαμιτών Αττικής προγραμματίζει εκδρομή προκειμένου να παρευρεθεί στις γιορτές απελευθέρωσης από τους Τούρκους της ιστορικής πόλης της Σιάτιστας, και να τιμήσει όλους τους αγωνιστές της μάχης της 4/11/1912 μεταξύ των οποίων και τους εθελοντές αγωνιστές που με αρχηγό τον Κισαμίτη γιατρό Μιχάλη Αναστασάκη πολέμησαν με ηρωισμό και συνέβαλαν ουσιαστικά ψυχή τε και σώματι στην απελευθέρωση της πόλης.

Για φέτος συνοπτικά το πρόγραμμα της εκδρομής είναι το ακόλουθο:

Αναχώρηση στις 7.15 π.μ. το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου από την συμβολή της πλατείας Ομονοίας με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. Μετά τις αναγκαίες στάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής, φθάνουμε κατά τις 4 μ.μ. στη θέση Καστράκι, τόπο της  μάχης που έλαβε χώρα την 4/11/1912 και καταθέτουμε στεφάνι εις μνήμην των αγωνιστών. Μετά το πέρας της εκδήλωσης αναχωρούμε για το ξενοδοχείο «Μηλιώνη» στα Γρεβενά. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρευρεθούμε στο δείπνο που παραθέτει ο Δήμος.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ακολουθούμε το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου, παρακολουθούμε και συμμετέχουμε στην παρέλαση. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Σιάτιστας και αναχώρηση για το Μέτσοβο όπου θα διανυκτερεύσουμε στο ξενοδοχείο «Απόλλων».

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου θα καταθέσουμε στεφάνι στην προτομή του Εμμανουήλ Στυλιανού Μπαλαντίνου, αρχηγού της φάλαγγας Κισάμου που συμμετείχε με άλλους οπλαρχηγούς στην απελευθέρωση του Μετσόβου κατά τη μάχη της 31/10/1912.

Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, όπου μπορούμε να επισκεφτούμε το Αρχοντικό Αβέρωφ, το Κελάρι Αβέρωφ, την Πινακοθήκη, το τυροκομείο Αβέρωφ.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη και αναχώρηση για Αθήνα, όπου θα φτάσουμε αφού θα κάνουμε τις αναγκαίες στάσεις.

Το κόστος της εκδρομής είναι 150 ευρώ ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο. Η επιβάρυνση για το μονόκλινο είναι 20 ευρώ. Στην τιμή περιλαμβάνονται οι διανυκτερεύσεις στη Σιάτιστα και το Μέτσοβο με πρωινό, μετακινήσεις – περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν, τέλη διοδίων. Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53/Ν.4389/2016.

Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο κο Δημήτρη Λεμπέση (210 – 6203720, 22240 – 31991, 6974 – 451462).

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε όλοι στις εκδηλώσεις στην Σιάτιστα και να τιμήσουμε την μνήμη των πεσόντων.

Από το Δ.Σ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ