ΕΛΛΑΔΑ

Είσοδος στα πανεπιστήμια με… κάρτες – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με την RealNews, εξετάζεται η είσοδος στα πανεπιστήμια για καθηγητές, φοιτητές και διοικητικούς με ειδικό κωδικό-barcode, ο περαιτέρω φωτισμός στους εξωτερικούς χώρους αλλά και οι υπηρεσίες ασφαλείας στις εισόδους των Ιδρυμάτων. Τα συγκεκριμένα μέτρα αναμένεται να συζητηθούν σε δεύτερο χρόνο με τις πρυτανικές αρχές.

Σύµφωνα µε πληροφορίες, η νέα ρύθµιση για το άσυλο, που αναµένεται να κατατεθεί στη Βουλή µε το νοµοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, θα κινείται στη φιλοσοφία του νόµου ∆ιαµαντοπούλου του 2011 (άρθρο 3, παρ. 2: «Στις αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων εφαρµόζεται η κοινή νοµοθεσία»). ∆ηλαδή ο εισαγγελέας και η Αστυνοµία θα µπορούν να παρεµβαίνουν όταν διαπιστώνεται ότι µέσα σε πανεπιστηµιακό χώρο τελούνται παράνοµες πράξεις.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι θα προβλεφθούν εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής κατά την κατάργηση του καθεστώτος των «αιώνιων» φοιτητών.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές για αυτή τη σχολική χρονιά, και οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής, μεταξύ των οποίων και η καθιέρωση βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ