Γεύση - Ψυχαγωγία ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είναι τελικά πιο οικονομικό το έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό;

Με την ακρίβεια να καλπάζει, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που αναρωτιούνται αν τελικά κοστίζει περισσότερο να φτιάχνουν το φαγητό στο σπίτι από το να αγοράζουν έτοιμο μαγειρεμένο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News στο MEGA, το κόστος των υλικών για ένα ταψί μουσακά φτάνει τα 40-45 ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε την ταλαιπωρία, το ρεύμα και τα απορρυπαντικά που θα χρειαστούν στη συνέχεια.

Δεν είναι μόνο το κόστος των υλικών, αλλά και η ταλαιπωρία, το ηλεκτρικό και τα απορρυπαντικά που θα πρέπει να υπολογίζουμε

«Νομίζω ότι είναι πιο φτηνό το έτοιμο, ειδικά αν είσαι εργένης. Είναι μια άμεση λύση και μπορείς να βρεις ποιοτικό φαγητό», λέει ένας καταναλωτής.

«Σίγουρα συμφέρει να δώσεις 4-5 ευρώ και να πάρεις έτοιμο» λέει ένας άλλος.

Άλλοι πάλι, το βλέπουν ως λύση ανάγκης και λένε ότι αν δουν κάτι καλό, θα το πάρουν.

Το θέμα βέβαια πάντα είναι πόσο κοστίζει στην τσέπη το έτοιμο, ενώ υπάρχει και μια τρίτη επιλογή πιο οικονομική, που είναι το έτοιμο συσκευασμένο που θέλει απλώς ζέσταμα το οποίο έρχεται γύρω στα 2,50-4 ευρώ η μερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μια μερίδα μουσακά κοστίζει 5,50 ευρώ ενώ ένα ψημένο μπούτι κοτόπουλου γύρω στο 1,50 ευρώ, ενώ για ένα ταψί μουσακά στο σπίτι θα δώσουμε γύρω στα 40 ευρώ και για το κοτόπουλο κοντά στα 10 ευρώ.

Πρακτικά, με τα χρήματα που θα ξοδέψει κάποιος για να μαγειρέψει στο σπίτι αγοράζει 8 μερίδες, όσο χρειάζεται για να φάει μία οικογένεια μεσημέρι και βράδυ.

Στο δε κοτόπουλο το κόστος μπορεί να βγαίνει και φτηνότερο από το να αγοράσει κανείς το κοτόπουλο και να το ψήσει στο σπίτι, αφού τα σούπερ μάρκετ που πουλάνε και φαγητό έχουν την ευκαιρία να ψήνουν ταυτόχρονα πάρα πολλές μερίδες, μειώνοντας το κόστος του ηλεκτρικού, κάτι που τα κοινά νοικοκυριά δεν έχουν.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ