ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα βίντεο που «καίνε» τους δράστες- Πού εστιάζει τις έρευνες η αστυνομία

Προσπάθειες να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα διαφυγής των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ καταβάλλει η αστυνομία, καθώς έχει συλλέξει ήδη αρκετά βίντεο που δείχνουν τους δράστες  κατά την προσέγγιση και κατά τη διαφυγή τους.

Ενδεχομένως υπάρχει και ένα βίντεο λίγο πριν την αλλαγή οχήματος διαφυγής. Αν και το σκουτεράκι, στο οποίο επέβαιναν δεν έχει βρεθεί ακόμα, ούτε καμένο αλλά ούτε έχει δηλωθεί κάποια κλοπή του, είναι βέβαιο ότι ήταν δύσκολο οι δράστες να διαφύγουν με αυτό. Έτσι, οι αρχές ερευνούν το δεύτερο όχημα, το οποίο χρησιμοποίησαν ώστε να επεκτείνουν την ακτίνα κινήσεως των δραστών, και τις προηγούμενες μέρες όμως, γιατί ενδεχομένως υπήρχε κάποια δοκιμή ή προπαρασκευαστική ενέργεια, κάποια παρακολούθηση, που μπορεί να έχουν πιάσει οι κάμερες όταν οι δράστες ήταν ακάλυπτοι και φαίνονταν τα πρόσωπά τους.

Ψάχνουν σε όλη τη διαδρομή που ακολουθούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ, από την Κηφισιά όπου εργαζόταν μέχρι τον Άλιμο. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να υπήρχαν δυο ομάδες, οι οποίες έδρασαν. Η μια να παρακολουθούσε και να έδωσε το σήμα και η άλλη να προσέγγισε και να εκτέλεσε τον δημοσιογράφο.

Στο μεταξύ, πέρα από τις καταθέσεις των τριών αυτοπτών μαρτύρων, θα διευρυνθεί ο κύκλος στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Θα πάρουν κατάθεση ακόμα και από τον δικηγόρο του προκειμένου να ανασύρουν από τη μνήμη τους περιστατικά και γεγονότα ή αναφορές που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση. Ο φορητός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μπορεί να γίνει σάρωση των περιοχών για να δουν ποια κινητά εκπέμπουν σε συγκεκριμένο χώρο και κυρίως στην περιοχή του Αλίμου.

Οι αξιωματικοί πάντως είναι σίγουροι ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου και για πρωταγωνιστικά μέλη της Greek mafia. Κι αυτό ενδεχομένως να είναι και η αχίλλειος πτέρνα τους, καθώς βγήκε στην επιφάνεια η δράση ενός οργανωμένου εγκλήματος. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό οι δολοφόνοι να ήταν επαγγελματίες εκτελεστές από το εξωτερικό, καθώς εδώ και τρία χρόνια ακολουθείται το ίδιο μοντέλο δράσης, ενώ δεν αποκλείεται  να μην γνώριζαν καν τον στόχο τους.

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πηγή: skai.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ