Δήμος Πλατανιά

Δήμος Πλατανιά: Υπογραφή σύμβασης του έργου «Ανάδειξη μνημείου Ηρώων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου», στην πλατεία Κακόπετρου

Υπογράφτηκε  τις προηγούμενες ημέρες η  σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πλατανιά  και  εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, για την εκτέλεση του έργου “ Ανάδειξη μνημείου Ηρώων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, στην  πλατεία  της Δ.Κ. Κακόπετρου ”, προϋπολογισμού μελέτης 47.000 ευρώ με Φ.Π.Α.

Η παραπάνω σύμβαση αφορά στην ανάδειξη  του Μνημείου στο οικισμό Κακόπετρος, τόσο με την μετατόπιση  και  δημιουργία του νέου μνημείου Πεσόντων όσο και με τη διαμόρφωση πεζοδρομίου στα ανατολικά της επαρχιακής οδού, στη  θέση των υφιστάμενων στηλών.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν:

-Βελτίωση της οριοθέτησης της επαρχιακής οδού με την κατασκευή πεζοδρομίου στα ανατολικά της.

-Διεύρυνση του πλατώματος στο Κοινοτικό κατάστημα με την καθαίρεση του υφιστάμενου μνημείου και τη δημιουργία χώρου καθιστικού.

-Κατασκευή τριών πρισματικών στηλών ως νέο μνημείο πεσόντων στην ανοιχτή περιοχή της πλατείας.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Ιωάννης Μαλανδράκης,  ανέφερε  ότι “… το παραπάνω έργο, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται,  έρχεται σε συνέχεια της ηθικής υποχρέωσης της Πολιτείας απέναντι στους πεσόντες και εκτελεσθέντες κατοίκους του μαρτυρικού χωριού του Κακοπέτρου, που γνώρισαν τις θηριωδίες των Ναζί ως ένδειξη τιμής και  διατήρησης της ιστορικής μνήμης και παράλληλα θα αποτελεί “μάθημα”  Τοπικής Ιστορίας σε κατοίκους και επισκέπτες του τόπου μας …”

Η χρηματοδότηση για το παραπάνω έργο  προέρχεται  από  πόρους της  Περιφέρειας Κρήτης  και από Ιδίους Πόρους του Δήμου, και είναι εγγεγραμμένο στο Τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του 2024  του Δήμου Πλατανιά.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ