Δήμος Πλατανιά

Δήμος Πλατανιά: Επιτυχημένη η πεζοπορική διαδρομές και στη Σπηλιά – Την Κυριακή 7 Απριλίου στον Βατόλακκο

Την Κυριακή 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 4η διαδρομή στην Κοινότητα Σπηλιάς Κολυμπαρίου. Οι πεζοπόροι ξεκίνησαν από το κέντρο του χωριού , ανηφόρισαν για το σπήλαιο και το εκεί εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτη , όπου μόνασε για λίγο διάστημα ο Άγιος , πριν καταλήξει στην περιοχή του Γουβερνέτου στο Ακρωτήρι Χανίων.

Στη συνέχεια περπάτησαν για λίγο στην κορυφογραμμή και επιστρέφοντας για το χωριό συνάντησαν το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και της Παναγίας , με τις ωραίες τοιχογραφίες, κτισμένο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, περίπου το 1200 μ.Χ. Δίπλα, τελευταίος σταθμός, μια τεράστια αιωνόβια ελιά. Στην επιστροφή,περίμενε τους πεζοπόρους ένα πλούσιο κέρασμα από τους τοπικούς φορείς.

Ευχαριστούμε το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κισάμου, που καλύπτει πάντα υγειονομικά την δράση και το Τοπικό Συμβούλιο Σπηλιάς, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Γυναικών και τους προέδρους τους, Μπερτάκη Γιώργο, Κανιτσάκη Χριστίνα και Αναστασάκη Ζαχαρούλα αντίστοιχα, για τη ξενάγηση και τη φιλοξενία τους.

Η επόμενη  δράση  “Περπατάμε γνωρίζοντας τον τόπο μας”, που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς,  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 4:30 μ.μ. στον Βατόλακκο της Δ.Ε Μουσούρων, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βατολάκκου. Σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία με ώρα αναχώρησης στις 4:30μ.μ. Τους πεζοπόρους θα συνοδεύσει όπως πάντα, το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου, για την ασφάλειά τους.  
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ