Δήμος Πλατανιά

Δήμος Πλατανιά: Διεξαγωγή παράλληλων δράσεων 6ου Μαραθωνίου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία και με εκατοντάδες συμμετοχές διεξήχθη την Κυριακή 8 Μαΐου ο 6ος Μαραθώνιος Κρήτης, που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά, την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε Χανίων, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων, τους Δήμους Κισάμου και Αποκορώνου και τη συμβολή τοπικών φορέων και αρχών, Συλλόγων και πολλών εθελοντών.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του Αγώνα, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη, πρώην Κισάμου & Σελίνου Ειρηναίου, ξεκίνησαν στον Δήμο Πλατανιά την Παρασκευή 6 Μαΐου με την τελετή κοπής κότινου από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Αθλητικό Χορευτικό Σύλλογο “Οι Πελασγοί”, μέλη του οποίου, σύμφωνα με το αρχαίο τελετουργικό, έκοψαν κλαδί από την Αρχαία Ελιά, το οποίο ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης παρέδωσε  στην Οργανωτική Επιτροπή ώστε να συνοδεύσει την Φλόγα του Αγώνα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας.

Στην τελετή χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο πολυσχιδές έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας που στήριξε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση,  ενώ χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη και η πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας κ. Αντωνία Παπαδημουλά. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρήστος Αρχοντάκης, Στέλιος Δημητρογιαννάκης, Γιώργος Καλαϊτζάκης και Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ κ. Αντώνης Καπνισάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μαλακωνάκης, ο αντιδήμαρχος Κισάμου κ. Γιώργος Χαχλάκης, ο αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ. Αντώνης Κοτσιφάκης, ο διοικητής του Α.Τ Πλατανιά κ. Γιώργος Λιάκος, πρόεδροι Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής.

Το Σάββατο 7 Μαΐου, δρομείς από τον Δήμο Πλατανιά μετέφεραν τον Κότινο στην Πλατεία Τιμολέοντος Βάσσου στο  Κολυμπάρι, όπου συναντήθηκαν με λαμπαδηδρόμους από τους Δήμους Κισάμου και Αποκορώνου. Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης μεταφέροντας τον κότινο, μαζί με τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γιώργο Μυλωνάκη και τον Δήμαρχο  Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, οι οποίοι μετέφεραν τη Φλόγα του Αγώνα, μετέβησαν  στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, τόπο αφετηρίας του 6ου Μαραθωνίου Κρήτης, όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο  Καλογερή, παρουσία και του Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιου, άναψε ο Βωμός του Αγώνα. Ο Δήμος Πλατανιά συγχαίρει θερμά τους δρομείς κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στις διαδρομές του Αγώνα καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους, συνδιοργανωτές, φορείς, συλλόγους και ιδιαίτερα τους εθελοντές,  για την άψογη διεξαγωγή αυτής της κορυφαίας, για την Κρήτη, αθλητικής διοργάνωσης μαζικού αθλητισμού.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ