Δήμος Κισάμου ΚΡΗΤΗ

«Στους δρόμους της Σμύρνης» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Συναυλίες της Ε. Ρεμπούτσικα

΄Έχοντας στις αποσκευές της μουσικές γεμάτες νοσταλγία, ρομαντισμό και μελωδικό λυρισμό, εμπνευσμένες από τα ηχοχρώματα και τις μνήμες της μητρόπολης του Μικρασιατικού Ελληνισμού, τη Σμύρνη, η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα βρίσκεται στην Κρήτη όπου θα δώσει δύο μεγάλες συναυλίες στην Κίσαμο Χανίων και στο Ηράκλειο.

Οι συναυλίες με τίτλο «Στους Δρόμους της Σμύρνης» που διοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της για το 2022 ως ΄Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού, και θα πραγματοποιηθούν:   

  • Στις 12 Αυγούστου 2022 στις 21.00 στη Ρόκκα Κισάμου Χανίων στο πλαίσιο των «Γιορτών Ρόκκας», έναν από τους σημαντικότερους καλλιτεχνικούς θεσμούς της Κρήτης και
  • Στις 13 Αυγούστου 2022 στις 21.00 στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου. 

Με τις συναυλίες « Στους Δρόμους της Σμύρνης» η σπουδαία Ελληνίδα συνθέτης, δημιουργός μεγάλων επιτυχιών στην ελληνική δισκογραφία, αλλά και soundrack των μεγαλύτερων επιτυχιών του ελληνικού κινηματογράφου, ανακαλεί τη συλλογική ιστορική μας μνήμη με όχημα τη μουσική. 

Κάθε μελωδία της Ρεμπούτσικα απλώνεται σαν ουράνιο τόξο πάνω από το Αιγαίο για να σκαρφαλώσουν οι μνήμες και να φωτιστούν ξανά οι δρόμοι, να ζωντανέψουν οι μουσικές και να ξυπνήσουν τα αρώματα και οι γεύσεις αυτής της τόσο κοντινής και τόσο δικής μας Ανατολής.

Την Ευανθία Ρεμπούτσικα συνοδεύουν επί σκηνής οι πιστοί της φίλοι, εξαιρετικοί μουσικοί και τακτικοί συνεργάτες της στις ζωντανές εμφανίσεις της . 

Σε δήλωση της η Ευανθία Ρεμπούτσικα για τις συναυλίες της στη Κρήτη αναφέρει: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που θα βρίσκομαι τούτο τον Αύγουστο στην υπέροχη Κρήτη, για να ζωντανέψω , παρέα με αγαπημένους συνεργάτες, τις μουσικές των «Δρόμων της Σμύρνης», ξυπνώντας μνήμες, ήχους και αρώματα Ανατολής. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης που συμπεριέλαβε τις συναυλίες που θα δώσω στις Γιορτές της Ρόκκας  στις 12 Αυγούστου  και στο Ηράκλειο στις 13 Αυγούστου, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του «Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού» , αλλά και τον Δήμο Ηρακλείου για την ευγενική παραχώρηση του Κηποθεάτρου Νίκος Καζαντζάκης. Καλή ακρόαση!».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ