Δήμος Κισάμου ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δήμος Κισάμου: Ασπίδα προστασίας ο πλήρης εμβολιασμός

Το κλίμα χαλάρωσης και ευφορίας από την επιστροφή σε μια κάποια κανονικότητα λόγω της εμβολιαστικής εκστρατείας που βρίσκεται σε εξέλιξη,  ήρθε να χαλάσει η εξάπλωση της μολυσματικότερης παραλλαγής Δέλτα, η οποία εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία και προβλέπεται να επικρατήσει παγκοσμίως.

Κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης εντοπίζονται πλέον σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, κάτι που προκαλεί ανησυχία για τυχόν μεγάλη εξάπλωση, ενώ τα πρώτα κρούσματα της μετάλλαξης αυτής δυστυχώς εμφανίστηκαν και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα εμβόλια που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα και εγκεκριμένα είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των παραλλαγμένων στελεχών του ιού, μόνον όμως μετά και τη δεύτερη δόση.

Ενόψει της εμφάνισης της ινδικής μετάλλαξης λοιπόν και καθώς ο «αδύναμος κρίκος» φαίνεται να είναι το σύνολο των ανεμβολίαστων πολιτών, ως  Δήμος Κισσάμου θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στο σύνολο των δημοτών μας  να κλείσει άμεσα ραντεβού και να ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις καθώς αν δεν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τους θα είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στο ινδικό στέλεχος .

Δεδομένου ότι από το φθινόπωρο η ζωή όλων μας θα διαδραματίζεται όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους, όπου ο κίνδυνος για τη μετάδοση του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερος, θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών και παράλληλα θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής προστασίας: απόσταση 1,5 μέτρου, χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αποφυγή συνωστισμού και τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Εκ του Δήμου Κισάμου