Γεύση - Ψυχαγωγία

Δημήτρης Καρκανοραχάκης: O Kισαμοσελινιώτης της προσφοράς

Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει γνωστό από τα μέσα ενημέρωσης, τύπο και διαδίκτυο, ότι ένας Κρητικός με καταγωγή από την Κίσαμο και Σέλινο μαγειρεύει και προσφέρει δωρεάν φαγητό σε 800 – 1.200 άτομα κάθε μέρα, εκτός Κυριακής και Τρίτης.

Ρώτησα σχετικά τον οικογενειακό μας φίλο και πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Κισαμιτών Αττικής Λευτέρη Λουπασάκη αν τον γνωρίζει και μου είπε ότι είναι γιος ξαδέλφης του, Έτσι από κοινού αποφασίσαμε να επισκεφτούμε αυτόν τον Κρητίκαρο. Σαν χαιρετισμό- όπως κάνομε στην Κρήτη- δώρισε ο Λευτέρης 40 φρεσκότατα ψωμιά.

Η επίσκεψη αυτή με άφησε κατάπληκτη εν τη αδυναμία μου να αντιμετωπίσω τόσο όγκο φαγητού. Είδα να ζυμώνονται 120 κιλά κιμάς για γιουβαρλάκια, να τεμαχίζονται καμιά διακοσαριά ψωμιά, είδα να γεμίζει ένας κουβάς με μαϊντανό ή δυόσμο. Στην προσπάθειά του, μεγάλη είναι η εθελοντική προσφορά της γειτονιάς, γιατί είναι καλό κοπέλι και τον αγαπούνε.

Ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης, που έχει αναλάβει αυτή την εθελοντική προσφορά, είναι σπουδασμένος μάγειρας και έχει την ταβέρνα «Κρητικός», που με την καραντίνα έκλεισε. Τα γεμάτα ψυγεία του έγιναν φαγητό για άπορους, για αναξιοπαθούντες, για ΑΜΕΑ, που όπως και αν το απευχόμαστε, όλοι μπορούμε να βρεθούμε σε ανάλογες δυσκολίες αυτούς τους πικρούς καιρούς.

Το αξιοσημείωτο είναι η εθελοντική προσφορά τόσο στις προετοιμασίες του φαγητού όσο και στη συσκευασία του που γίνεται με απόλυτη τάξη και με ενημερωμένα τα Υπουργεία Προνοίας και Εργασίας. Έτσι το έργο του είναι νόμιμο και το μαγαζί του κυψέλη ανθρωπιάς.

Θέλουμε με τον κ. Λουπασάκη να πάμε και δεύτερη φορά με τον ασήμαντο χαιρετισμό μας. Παρακολουθήσαμε την ιεροτελεστία της παράδοσης φαγητού και με συγκίνηση δώσαμε την ευχή να μείνουν έτσι πάντα οι Κρητικοί, να μείνουν πάντα έτσι οι Έλληνες. Από το ελάχιστο να κάνουμε τους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Ελευθερία Γιακουμάκη



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ