Νομός Χανίων

Δήμαρχος Χανίων: Θέλουμε ΒΟΑΚ χωρίς διόδια

Μπαράζ αντιδράσεων μεταξύ των αυτοδιοικητικών της Κρήτης προκαλούν οι τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων για την κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη και της Ντόρας Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης τάχθηκε υπέρ μιας λύσης που δεν θα επιβαρύνει τους κατοίκους του νησιού.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης: “Θα πρέπει να κινηθούμε σε μια κατεύθυνση χωρίς διόδια αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση και με το Υπουργείο και με τους αρμόδιους φορείς για να δούμε ποια είναι τα όρια που αντέχουν αυτή τη στιγμή να χρηματοδοτήσουν το έργο και είμαι σίγουρος ότι αυτά τα όρια υπάρχουν”.

Τόσο ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης όσο και η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασαν τη θέση της κυβέρνησης για έναρξη των διαδικασιών σε νέα βάση, με τη λύση των διοδίων να προκρίνεται έναντι οποιασδήποτε άλλης.

Τον Οκτώβριο στην Κρήτη Κώστας Καραμανλής

Οι αντιδράσεις σε επίπεδο αυτοδιοίκησης είχαν ήδη αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα και πριν την επίσημη παραδοχή από πλευράς κυβερνητικών στελεχών ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο  κατασκευής του ΒΟΑΚ με διόδια.

To τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κρήτη το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

ΠΗΓΗ: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ