Γεύση - Ψυχαγωγία Δήμος Πλατανιά

Διήμερη γιορτή του στις Βούβες με Ζωιδάκη και Φιωτάκη

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νομού Χανίων, οι Βούβες του δήμου Πλατανιά, διάσημο για την – ίσως αρχαιότερη – ελιά στον κόσμο, είναι επίσης γνωστό για μία γιορτή που ξεκίνησε πριν 37 χρόνια και συνεχίζει μέχρι σήμερα με αμείωτη επιτυχία.

Ο λόγος για την Γιορτή Κρασιού, ένα διήμερο παραδοσιακό γλέντι το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο από το 1985 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουβών, προωθώντας έτσι το γνωστό κρασί της περιοχής. Το χωριό είναι γνωστό για το πολύ και καλό κρασί του καθώς πιο παλιά ήταν ένας απέραντος αμπελώνας. Τώρα την θέση του παίρνουν οι ελιές.

Πρόκειται για μία από τις ιστορικότερες γιορτές, στην οποία προσφέρεται ποιοτικό κρασί από μικρούς παραγωγούς της περιοχής. Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν κρασί από τα ξύλινα βαρέλια και στη συνέχεια να πιούν όσο θέλουν δωρεάν.

Την προετοιμασία της γιορτής κάνουν οι κάτοικοι του χωριού που μετά από τόσα χρόνια έχουν αποκτήσει την εμπειρία και τις υποδομές ώστε να προσφέρουν ένα υγειονομικά ασφαλέστατο γλέντι.

Παράλληλα στο χώρο (παλιό Δημοτικό σχολείο), λειτουργεί ταβέρνα, όπου οι επισκέπτες, μπορούν να γευτούν ψητά και άλλα παραδοσιακά πιάτα με αυτοεξυπηρέτηση.

Φέτος στις 12 Αυγούστου πρωτοστατεί στο Κρητικό γλέντι ο λυράρης Νίκος Ζωιδάκης που έχει καταγωγή από τις Βούβες.

Στις 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα του Κώστα Φιωτάκη.

Γενική είσοδος 6 ευρώ, παιδιά έως 10 ετών δωρεάνΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ