ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε live τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για τους αγρότες (βίντεο)

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υφυπουργό Οικονομικών Θάνο Πετραλιά, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσουν και να αναλύσουν τα μέτρα στήριξης του αγροτικού τομέα.

Δείτε ζωντανά:

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκίνησε τις ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των αγροτών σημειώνοντας ότι οι αυξημένες απαιτήσεις του υβριδικού συστήματος καθυστέρησαν την καταβολή των χρημάτων του πυλώνα. Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων, το ποσό θα φτάσει τα 160 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διανεμηθούν ισόποσα μεταξύ βαμβακοπαραγωγών και κτηνοτρόφων.

Στην παρουσίαση, ο κ. Χατζηδάκης επικεντρώθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δείχνοντας στοιχεία για τις πληρωμές. «Το 2025 καταβλήθηκαν 3,82 δισεκατομμύρια ευρώ», τόνισε, προσθέτοντας ότι το νέο σύστημα φέρνει πιο δίκαιη κατανομή.

Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις, εξήγησε ότι αυτές οφείλονταν στην ανάγκη να αποφευχθούν πιθανά πρόστιμα ή μερική αναστολή των ενισχύσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως επισήμανε, η Ελλάδα θα συνεχίσει να λαμβάνει το ίδιο ποσό από τις Βρυξέλλες, διασφαλίζοντας ότι οι πραγματικοί παραγωγοί θα είναι οι ωφελημένοι.

Ο αντιπρόεδρος διευκρίνισε επίσης ότι 7.004 ΑΦΜ έχουν σταλεί για ελέγχους και διασταυρώσεις, με στόχο την πιο δίκαιη κατανομή των κονδυλίων, χωρίς μείωση των συνολικών ποσών για τους αγρότες.

 

Σε λίγο οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τους αγρότες
04:57



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ