ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δ. Φραγκάκης: «Η Ελλάδα πρωταγωνιστής της ανάκαμψης του τουρισμού» – Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ στο Delphi Economic Forum

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης πήρε μέρος ως ομιλητής στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση του Delphi Economic Forum που πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δημήτρης Φραγκάκης συζήτησε με τη δημοσιογράφο Μαριάννα Σκυλακάκη του «αθηΝΕΑ» για σημαντικά θέματα, όπως τις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο ΕΟΤ προς αυτή την κατεύθυνση, τη στρατηγική του ΕΟΤ τα επόμενα χρόνια, τη διασύνδεση του ελληνικού τουρισμού με τα τοπικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία και το νέο θεσμικό πλαίσιο των DMOs, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο από τη Βουλή, και τις προοπτικές των επιμέρους προορισμών.

Σχετικά με τις προκλήσεις του ελληνικού τουρισμού ο Γ.Γ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης ανέφερε τα παρακάτω: «Οι πληθωριστικές πιέσεις, το ενεργειακό και το έλλειμμα προσωπικού αποτελούν τις πλέον κρίσιμες μεσοπρόθεσμες παραμέτρους κινδύνου για τον τουρισμό μας. Επιπρόσθετα, η βιωσιμότητα του τουριστικού μας προϊόντος και η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων, με πρώτη την κλιματική αλλαγή, αποτελούν μακροπρόθεσμους στόχους και  προκλήσεις για τον τουρισμό μας.  Μέσα στην κρίση της πανδημίας, πάρα τις βαριές απώλειες, κερδίσαμε σε αξιοπιστία και ενισχύσαμε το brand της Ελλάδας. Η χώρα μας διαμόρφωσε εξελίξεις στον τουριστικό τομέα παγκοσμίως, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πρωτοπόρος στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Όπως τότε έτσι και τώρα, με πολλή δουλειά και συνεργασία, θα είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές της ανάκαμψης του τουρισμού μας».

Σημειώνεται ότι το φετινό Delphi Economic Forum VII είχε ως κεντρικό θέμα τις «Νέες Πραγματικότητες» όπως διαμορφώνονται μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας και διερεύνησε τα πιο καίρια και σημαντικά ερωτήματα της εποχής μας, όπως η δημιουργία μιας καλύτερης και πιο ανθεκτικής κοινωνίας, η εξωτερική πολιτική, η ασφάλεια και η οικονομική ανάπτυξη σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Η ισχυρή Ελλάδα με ισχυρή οικονομία και ισχυρούς θεσμούς ήταν ένα από τα βασικά θέματα του 7ου Φόρουμ των Δελφών.

Οι θεματικοί πυλώνες του φετινού Delphi Economic Forum ήταν  οι παρακάτω:

– Παγκόσμια ασφάλεια – Μια κατάσταση ρευστότητας

– Παγκόσμια οικονομία – Η πορεία προς τα εμπρός

– Κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης

– ΕΕ: Το μέλλον της Ένωσης

– Τεχνολογική Αλλαγή και Οικονομικός Μετασχηματισμός
– Η επανεμφάνιση της Ελλάδας: Η πορεία προς μια ισχυρή και σταθερή ανάκαμψη

– Άνθρωποι και Κοινωνία

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Delphi Economic Forum στον παρακάτω σύνδεσμο https://delphiforum.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ