Νομός Χανίων

Climathon Chania: 26 & 27 Νοέμβρη στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Το Climathon αποτελεί πρωτοβουλία του EIT Climate-KIC και είναι το μεγαλύτερο hackathon για το κλίμα παγκοσμίως. Είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο παγκόσμιο κίνημα που επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν την κλιματική κρίση και αλλαγή. Ένας από τους βασικούς στόχους, μεταξύ άλλων, είναι να εντοπίσει βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα.

Στην καρδιά της πρωτοβουλίας βρίσκονται οι διοργανωτές του Climathon σε κάθε πόλη, οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν το κίνημα σε όλο τον κόσμο. Δήμοι, επιχειρήσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, ειδικοί και μη, νέοι, παιδιά και γονείς καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι συνδημιουργίας νέων λύσεων.

Το Climathon στα Χανιά θα διοργανωθεί στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022 στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από την Ecogenia, το Youthmakers Hub και το ΕΚ ΑΘΗΝΑ, που διευθύνει το EIT Climate-KIC Hub Greece και σε συνεργασία με τη Δραστηριότητα Συμμετοχής Νέων στο πλαίσιο του Key Action 1 του προγράμματος Erasmus+ nEU Citizenship, που χρηματοδοτείται από τον Εθνικό Φορέα της Ελλάδος (Grant Agreement 2021-2-EL02-KA154-YOU-000038235).

Σημειώνεται πως το Climathon Chania υποστηρίζεται από το Δήμο Χανίων.

Περισσότερα για το Climathon μπορείτε να δείτε στο Facebook Event.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ