ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε 11 οδηγούς ταξί: Η «διπλή» άδεια και το… ψηφιακό ταξίμετρο

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη οδηγών ταξί, που επεμβαίνουν στις ταμειακές των οχημάτων τους, πραγματοποιήθηκε στις 15 και στις 16 Ιουλίου από τη Διεύθυνση Τροχαία Αττικής, στο λιμάνι του Πειραιά και στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν 11 οδηγοί ταξί, διότι είχαν επέμβει με ειδικές συνδεσμολογίες (καλωδιώσεις, συσκευές) στις ταμειακές μηχανές, βραχυκυκλώνοντας ή θέτοντας εκτός λειτουργίας αυτές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και κατά τον τρόπο αυτό να αποφεύγουν την καταβολή των αναλογούντων φόρων.

Τα μέσα παρεμβολής (ταμειακές μηχανές, συνδεσμολογίες, καλωδιώσεις κ.λπ.) κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις για σοβαρά παραπτώματα: οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επίδραση οινοπνεύματος, οδηγός διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο έντυπα άδειας οδήγησης, οδηγός διαπιστώθηκε ότι είχε τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία είχε εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου, η οποία κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον, σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ