Νομός Χανίων

«Χανιώτικο Καρναβάλι 2023»:
 Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της πόλης

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή των Χανίων, το Χανιώτικο Καρναβάλι 2023, στη Σούδα. Έπειτα από 2 χρόνια αισθητής απουσίας, επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ, με πολλές και διάφορες δράσεις, συναυλίες και αποκορύφωμα τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, στις 15:00.

Μετράμε αντίστροφα και για την Τελετή Έναρξης του Καρναβαλιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, στις 18:00, στην πλατεία Σούδας, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο να κάνει την εμφάνιση του, ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη, ξέφρενη συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη, στις 20:00.

Το Χανιώτικο Καρναβάλι που για ακόμα μια χρονιά, διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Σούδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, φέτος έχει ως θέμα του την “Κρητική Μυθολογία”.

Πιο συγκεκριμένα, εμπνευσμένο από την ιστορία της περιοχής της Σούδας και της Απτέρας, φέρει τον τίτλο: «Σειρήνες και Μούσες», χωρίς ωστόσο το θέμα να είναι δεσμευτικό για τους συμμετέχοντες. Πηγή έμπνευσης είναι η μυθολογία της περιοχής της Απτέρας, στην οποία σύμφωνα με τον μύθο, οι Μούσες έχασαν τα φτερά τους και μένοντας άπτερες, έδωσαν το όνομά του στην αγαπημένη περιοχή, στην ενότητα της Σούδας.

Περισσότερα νέα και πληροφορίες υπάρχουν στην ομάδα “Χανιώτικο Καρναβάλι στη Σούδα New” στο Facebook, όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν λεπτομέρειες, όλες τις ομάδες καθώς και όλους τους τρόπους συμμετοχής.

Για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση, αλλά και δηλώσεις συμμετοχών και ομάδων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

693 483 9490 (Μάριος Γελασάκης)

694 664 4529 (Ηλίας Φραγκιαδάκης)

Η συμμετοχή των μικρών Χανιωτών θα γίνεται και μέσω των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Νομού Χανίων.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ