Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χανιά: Το θεατρικό εργαστήρι του Πέτρου Μπουσουλόπουλου, ανοίγει την πόρτα του για όλους

Ένα θεατρικό εργαστήρι στο οποίο γίνονται μαθήματα υποκριτικής, ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμοί με μουσική, μουσικοκινητική αγωγή, ασκήσεις ορθοφωνίας και σωστής άρθρωσης, κινησιολογία, ασκήσεις φαντασίας, ψυχοκινητικά παιχνίδια, φιλαναγνωσία και «παραμυθομπουσουλήματα» υπάρχει και στα Χανιά. Το θεατρικό αυτό εργαστήρι, εμπνευσμένο από τον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Μπουσουλόπουλο, φέρει τον τίτλο “Αγιούτο”.

Στο “Αγιούτο” υπάρχουν τμήματα για παιδιάεφήβους και ενήλικες, ενώ θα πραγματοποιούνται σεμινάρια υποκριτικής από γνωστούς ηθοποιούς.

Με όπλο την θεατρική πρακτική τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους, καλλιεργούν τον ψυχικό τους κόσμο και φυσικά τις ικανότητές τους.

Στο τέλος της χρονιάς, μέσα από την συλλογική δουλειά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη μαγική εμπειρία της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ!

Το πρώτο σεμινάριο υποκριτικής θα πραγματοποιηθεί αρχές Νοεμβρίου, από τον Γιώργο Καραμίχο.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ για την σωστή διαμόρφωση και την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων, θα ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ καθ´ όλη την διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα λειτουργήσουν :
Χανιά από 19 Σεπτεμβρίου
Ρέθυμνο από 16 Σεπτεμβρίου
Ηράκλειο από 29 Σεπτεμβρίου

Τα ΕΦΗΒΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ θα λειτουργήσουν :
Χανιά από 20 Σεπτεμβρίου
Ρέθυμνο από 27 Σεπτεμβρίου
Ηράκλειο από 29 Σεπτεμβρίου

Τα ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ θα λειτουργήσουν :
Χανιά από 10 Οκτωβρίου
Ρέθυμνο από 11 Οκτωβρίου
Ηράκλειο από 13 Οκτωβρίου

  • Χανιά Καραισκάκη 76
  • Ρέθυμνο Βαβουράκηδων και Καββάλου
  • Ηράκλειο Γεωργίου Γεωργιάδου 18

Πληροφορίες και εγγραφές

  • Χανιά 6942215403
  • Ρέθυμνο 6937353567
  • Ηράκλειο 6948502820

Τηλ.Επικοινωνίας: 6974820192

https://www.facebook.com/agiouto.rodos
https://www.instagram.com/agiouto__/

Ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος εμπνεύστηκε τη δημιουργία ενός χώρου τέχνης και επικοινωνίας στη Ρόδο και κάπως έτσι προέκυψε το Θεατρικό Εργαστήρι “Αγιούτο”. Παρακολουθώντας την ταινία “Απέραντο Γαλάζιο” ήρθε η ιδέα για το όνομα Αγιούτο.

Στη χαρακτηριστική σκηνή, με φόντο το Αιγαίο, ένα μικρό παιδί φωνάζει: “aiuto-aiuto” – δηλ. “βοήθεια”. H ανάγκη για βοήθεια που όλοι χρειαζόμαστε, μας προσφέρεται απλόχερα μέσα από την ενασχόλησή μας με την τέχνη και το μοίρασμα αυτής της ωραίας εμπειρίας με άλλους ανθρώπους.

Το θέατρο σαν μορφή έκφρασης και τέχνης, βοηθάει τους ανθρώπους να έρχονται κοντά και να μοιράζονται τα συναισθήματά τους.

Κάπως έτσι προέκυψε το όνομα, που συνδέεται και με το έντονο Ιταλικό στοιχείο στα Δωδεκάνησα! Το Θεατρικό Εργαστήρι Αγιούτο αποτελείται από μια ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών και εξειδικευμένων θεατρολόγων. Έχουμε δημιουργήσει τμήματα για παιδιά, εφήβους, ενηλίκους.

Στόχος μας στο Θεατρικό Εργαστήρι Αγιούτο είναι να καταφέρουμε μέσω του αυτοσχεδιασμού, του παιχνιδιού και των μαθημάτων υποκριτικής, να “ανεβάσουμε”, όπως γίνεται και στις δραματικές σχολές, παραστάσεις με αποσπάσματα από θεατρικά έργα, στα οποία θα συμμετέχουν οι μαθητές όλων των ηλικιών.

Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας για εισαγωγικές εξετάσεις | ακροάσεις σε δραματικές σχολές, καθώς και Σεμινάρια Τεχνών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ