Νομός Χανίων

Χανιά: Την είχαν στήσει στο πάρκινγκ και έκλεβαν τους ιδιοκτήτες

Στο μάτι τους τουρίστες που επέστρεφαν στο πάρκινγκ για να πάρουν τα αυτοκίνητά τους είχαν βάλει τρεις νεαροί στην πόλη των Χανίων, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως προέκυψε, από την 1η έως και τις 5 Ιουλίου, οι τρεις νεαροί 20 και 21 ετών, πλησίαζαν και έκλεβαν τους ξένους επισκέπτες που τις βραδινές ώρες κυρίως, επέστρεφαν στο πάρκινγκ για να πάρουν το όχημά τους.

Σε βάρος τους εξιχνιάστηκαν 2 κλοπές, μια απόπειρα και ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις έρευνες των Αρχών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρονται τα εξής:

Η εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση μίας περίπτωσης ληστείας και τριών (3) κλοπών (2 τετελεσμένων και απόπειρας)  στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά με αποτέλεσμα τη σύλληψη 3 ατόμων (δυο αλλοδαποί και ημεδαπός).

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την συνδυαστική προανάκριση των ανωτέρω υπηρεσιών, ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 05.07.2024 αφαίρεσαν  από 5 αλλοδαπούς τουρίστες  προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 2.430 ευρώ και το  χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (05.07.2024) και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (8) ρολόγια χειρός και το χρηματικό ποσό των 315 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία, οι δράστες εντόπιζαν αλλοδαπούς τουρίστες βραδινές ώρες κατά την αποχώρηση τους πεζοί από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκμεταλλευόμενοι την εμφανή κατάσταση μέθης στην οποία βρίσκονταν τους αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα και άλλα τιμαλφή ενώ σε μία περίπτωση προέβησαν στην άσκηση σωματικής βίας.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ