Νομός Χανίων

Χανιά: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 55χρονος που κατάφερε 10 μαχαιριές στη σύντροφό του – Ανακριτής και Εισαγγελέας συμφώνησαν στην προσωρινή κράτησή του

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες (Τρίτη 19/08), μετά την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή Χανίων, ο 56χρονος Βούλγαρος, ο οποίος ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου φέρεται να επιτέθηκε στην 45χρονη σύντροφο του καταφέρνοντάς της πολλαπλές μαχαιριές πισώπλατα. Ανακριτής και Εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του και συμφώνησαν την προσωρινή κράτηση του, με τον ίδιο να δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ότι δεν είχε πρόθεση να βλάψει την σύντροφο του.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο δικηγόρος του κ. Πέτρος Αναστασάκης, «κατά την απολογία του ο 56χρονος ισχυρίστηκε ότι ήταν μια κακιά στιγμή. Δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στην παθούσα, είχε καταναλώσει αλκοόλ, αισθάνθηκε ζήλια για κάποιον άλλο άντρα, δε μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες και έγινε αυτό που έγινε».

Σε βάρος του κατηγορουμένου ασκήθηκαν διώξεις για βαριές κακουργηματικές πράξεις: απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενδοοικογενειακή βία και επιπλέον παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ο συνήγορος του κ. Πέτρος Αναστασάκης ισχυρίστηκε ότι το πάθος του για την σύντροφο του ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του. «Δεν το είχε προαποφασίσει, ούτε είχε πρόθεση. Άλλωστε πέντε μήνες που ήταν μαζί, το ζευγάρι είχε άριστες σχέσεις, δεν είχε υπάρξει άλλο περιστατικό μεταξύ τους», σημείωσε.

Τον Μάιο του 2024 ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί ξανά για τον ξυλοδαρμό και την απόπειρα βιασμού μιας 50χρονης στον Καβρό του δήμου Αποκορώνου

Τον Μάιο του 2024 ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί ξανά για τον ξυλοδαρμό και την απόπειρα βιασμού μιας 50χρονης στον Καβρό του δήμου Αποκορώνου. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία του θύματος, της είχε επιτεθεί με τόσο μένος που δεν δίστασε να τη σπρώξει επάνω στα βράχια. Τότε οδηγήθηκε στις ανακριτικές αρχές, ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος του και αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να δίνει το παρόν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Αναφορικά με το περιστατικό ο δικηγόρος του κατηγορουμένου απέφυγε να σχολιάσει τονίζοντας ότι δεν το είχε χειριστεί και δεν έχει γνώση.

Οι λεπτομέρειες ωστόσο της τελευταίας επίθεσης σε βάρος της 45χρονης σοκάρουν. Ο 56χρονος Βούλγαρος, μετά από διαπληκτισμό με τη σύντροφο του, τη χτύπησε με μία ξύλινη καρέκλα στο σώμα, κι όταν εκείνη προσπάθησε να ξεφύγει μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, την κυνήγησε με μαχαίρι με το οποίο της κατάφερε 10 μαχαιριές στα πλευρά και στα χέρια. Λίγη ώρα αργότερα κοντά στον τόπο του συμβάντος οι αστυνομικοί που κλήθηκαν εντόπισαν το μαχαίρι και πολύ σύντομα πέρασαν χειροπέδες στον δράστη.

Η 45χρονη, η οποία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου διακομίστηκε αιμόφυρτη στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Χανίων με πολλαπλά τραύματα, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου.

 

Πηγή: neakriti.gr





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ