ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Χανιά: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης των κλοπών στην οδό Χαλήδων – Έγκλειστος στις φυλακές Αγιάς που ήταν έξω με άδεια (εικόνες)

Δεύτερο χτύπημα μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα σε επιχείρηση της οδού Χάληδων προβληματίζει τις Αστυνομικές Αρχές των Χανίων. Στόχος διαρρήκτη έγινε αυτή τη φορά ένα φαρμακείο, το οποίο ο δράστης (ο οποίος ταυτοποιήθηκε) παραβίασε σπάζοντας τη τζαμαρία της εισόδου. Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο 42χρονος κρατούμενος της Φυλακής Αγιάς Χανίων, που ήταν έξω με άδεια, έκλεψε 6.000 ευρώ από τουριστικό κατάστημα που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το φαρμακείο.

Άνοιξαν και 2η επιχείρηση

Ενισχύεται ο προβληματισμός των επιχειρηματιών στην οδό Χάληδων μετά και τη νέα διάρρηξη στο φαρμακείο που βρίσκεται λίγο μετά την Μητρόπολη. Ο δράστης χτύπησε μεταμεσονύχτιες ώρες.

Αφού έσπασε τη τζαμαρία της εισόδου, μπήκε στο φαρμακείο αναζητώντας όπως προκύπτει μόνο χρήματα. Οι προθήκες με ναρκωτικά χάπια ήταν απείραχτες, ενώ δεν έλειπε τίποτε από τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

 

«Σήμερα το πρωί με πήραν τηλέφωνο να έρθω. Είχαν σπάσει τα τζάμια. Είχα ρολά, αλλά είχαν χαλάσει. Είχα πάει στην τράπεζα και είχα κάνει ψιλά, μια δεσμίδα τάλιρα και μονόευρα, αυτά πήρανε», αναφέρει η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, Άρτεμις Αθανασάκη. 

Οι καταστηματάρχες της περιοχής μιλούν για έξαρση της μικροεγκληματικότητας τους χειμερινούς μήνες στην οδό Χάληδων και στα στενά της Παλιάς Πόλης.

 

Από την Αστυνομία ταυτοποιήθηκε ο δράστης της κλοπής. Πρόκειται για έναν 42χρονο ημεδαπό, έγκλειστο στο Κατάστημα Κράτησης Κρήτη 1, στην Αγιά, ο οποίος την ημέρα που αφαίρεσε τα χρήματα ήταν έξω με άδεια. 

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ