Νομός Χανίων

Χανιά: Συνελήφθησαν τρία άτομα σε αστυνομικές επιχειρήσεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Ελέχθησαν (298) άτομα και (192) οχήματα, και βεβαιώθηκαν (67) παραβάσεις Κ.Ο.Κ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε 298 άτομα και σε 192 οχήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν τρία (3) άτομα.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ημεδαπός και αλλοδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 161,6 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας αλλοδαπός για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και κατασχέθηκε μια συσκευασία η οποία περιείχε 37,5 γραμμάρια κάνναβης που βρέθηκαν σε υπαίθριο χώρο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά -67- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

8 για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης

12 για μη χρήση ζώνη ασφαλείας

14 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

12 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

1 για υπερβολική ταχύτητα και

20 λοιπές παραβάσεις

Οι εξορμήσεις αυτές καλύπτουν όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλαμβάνουν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ