Νομός Χανίων

Χανιά: Συνελήφθησαν για 11 κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Xειροπέδες φόρεσαν το απόγευμα της Τετάρτης (12/10) στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δυο Έλληνες κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χανίων.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα άνδρα για το ίδιο αδίκημα.
Συγκεκριμένα τα δύο άτομα κατά τον χρόνο τον οποίο αφαίρεσαν τσάντα γυναίκας, η οποία περιείχε διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στους ίδιους και στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.

Όπως πρόεκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, τα δύο άτομα κατά το χρονικό διάστημα από 18/09/2021 έως και 13/10/2021 είχαν πραγματοποιήσει συνολικά δώδεκα (12) κλοπές, (11 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) από σταθμευμένα οχήματα σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χανίων.

Είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.615 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες με τις όποιες και πραγματοποίησαν αγορές συνολικού ύψους 204,5 ευρώ.

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ως μέσω τέλεσης των κλοπών, ενώ τα ανευρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.