ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Χανιά: Στους δρόμους σήμερα οι αγρότες – Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών συλλόγων  Ν. Χανιών χαιρετίζει τους αγρότες που κινητοποιήθηκαν στον Νομό Χανίων μέσα από τους Αγροτικούς τους συλλόγους και διαδήλωσαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στα Μεγάλα χωράφια αλλά και σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης των Χανίων. Από νωρίς το πρωί δεκάδες αγρότες συγκεντρωθήκαμε στην Πλατεία της δημοτικής αγοράς και έπειτα κατευθυνθήκαμε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων όπου πραγματοποιήσαμε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου .

Οι αγρότες των Χανίων ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους αγρότες της Ελλάδας , συντονιζόμαστε στη πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων. Οι συντονισμένες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούμε αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα είναι η μόνη μας ελπίδα ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας , που αφορούν την επιβίωση μας , την δυνατότητα να μένουμε στα χωρία μας και να καλλιεργούμε τη γη μας.

Αυτές οι κινητοποιήσεις είναι που πίεσαν την κυβέρνηση, ώστε σήμερα να εξαγγείλει την επιστροφή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα για όλο το 2023 και ορισμένα μέτρα που αναπληρώνουν μέρος από το χαμένο μας εισόδημα.

Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας, να συνεχίσουμε να παλεύουμε καθώς για να συνεχίσει να υπάρχει πρωτογενής τομέας στην χώρα, χρειάζεται να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση για την μείωση του κόστους παραγωγής, να προστατευθεί το εισόδημα μας. Το λεγόμενο δημοσιονομικό περιθώριο που δήθεν δεν υπάρχει όταν οι βιοπαλαιστές αγρότες διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματά τους, ξαφνικά εμφανίζεται όταν είναι να επιδοτηθούν οι βιομήχανοι , οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες.

Το Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων θα συνεχίσει να ενημερώνει τους αγρότες και τους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού και μέσα από συλλογικές διαδικασίες θα αποφασίσουμε την συνέχιση του αγώνα μας. Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το επόμενο διάστημα να οργανώνουμε τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων στον Νομό Χανίων , απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται και μας ωθούν στο να εγκαταλείψουμε το επάγγελμα του αγρότη.

Εκ του Δ.Σ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ