Νομός Χανίων

Χανιά: Στάσεις ολιγόλεπτης παραμονής για τα δεσποζόμενα ζώα έξω απ’ όλα τα δημοτικά κτήρια και τις υπηρεσίες του Δήμου

Στάσεις ολιγόλεπτης παραμονής για τα δεσποζόμενα ζώα τοποθέτησαν σήμερα τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, έξω απ’ όλα τα δημοτικά κτήρια και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

Οι στάσεις ολιγόλεπτης παραμονής των ζώων (dogstands)για σκυλιά, έχουν τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο, όπου αυτό είναι δυνατό, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες να αφήνουντα κατοικίδια τους με ασφάλεια, όση ώρα χρειάζεται για να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητές τους στις υπηρεσίες του Δήμου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα 10 dogstandsστα παρακάτω δημοτικά κτήρια και υπηρεσίες: στο κτήριο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. στις Μουρνιές, στο πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου, στα ΚΕΠ Χανίων (Κεντρικό-Δημαρχείο), Ακρωτηρίου, Δικαστηρίων και Βαμβακόπουλου, στο πρώην Δημαρχείο Γαλατά, στο κτήριο της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία-Σούδα), στο Μέγαρο Πάνθεον, στα Γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας-ΔΕΔΙΣΑ-Δημοτολόγιο/ Ληξιαρχείοτου Δήμου (οδ. Γρηγορίου Ε’), αλλά και στο Δημαρχείο Χανίων.

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Χανίων, Γιάννης Νικηφοράκης κατά την τοποθέτηση των  dogstands επεσήμανε: «Ο Δήμος Χανίων τα τελευταία χρόνια, έχοντας ψηφιοποιήσει το σύνολο των υπηρεσιών του, έχει διασφαλίσει πως η παραμονή των πολιτών στις υπηρεσίες μας είναι ολιγόλεπτη. Ο πολίτης μπορεί για λίγα λεπτά να αφήσει το κατοικίδιο του στα dogstands, όση ώρα εξυπηρετείται από τις υπηρεσίες μας, συνδυάζοντας έτσι τις καθημερινές δουλειές του με έναν περίπατο με το κατοικίδιο του».

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων ο κ. Νικηφοράκης υπογράμμισε πως «καθημερινά, με μικρές αλλά και μεγάλες παρεμβάσεις για τα δεσποζόμενα αλλά κυρίως για τα αδέσποτα ζώα, προσπαθούμε να αλλάξουμε δραστικά και προς το καλύτερο την τύχη των ζώων στην πόλη μας. Γι’ αυτό και δεν γυρνάμε αλλού το βλέμμα μας όταν βλέπουμε ένα αδέσποτο. Υπενθυμίζουμε ότι  η σελίδα του Δήμου Χανίων στο Facebook, “Υιοθετήστε ένα αδέσποτο – @adoptastray.chania”, έχει δημιουργηθεί ειδικά για τα αδέσποτα ζώα και όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν ζώο συντροφιάς, από αυτά που περισυλλέγει ο Δήμος».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ