Νομός Χανίων

Χανιά: Σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης που είχε αναβληθεί τέσσερις φορές – Υπόθεση κυκλώματος κοκαΐνης

Σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, έχει προγραμματισθεί να γίνει στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων στα Χανιά, η δίκη 18 ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για την πολύκροτη υπόθεση εμπορίας κοκαΐνης, η οποία είχε αποκαλυφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. λίγο μετά τα Χριστούγεννα, τον Δεκέμβριο του 2018.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πολύκροτη δίκη είχε πάρει αναβολή τέσσερις φορές μέχρι σήμερα!

Αρχικά είχαν κριθεί ως προσωρινά κρατούμενοι οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους, αλλά σταδιακά αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός από έναν ο οποίος βρίσκεται στο κατάστημα κράτησης Χανίων για άλλη αιτία.

Αρχικά η δίκη είχε προγραμματιστεί  να γίνει τον Απρίλιο του 2020 , όμως τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορωνοϊού, προκάλεσαν ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα λόγω του αριθμού των διαδίκων.

Έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2020, όμως και πάλι λόγω των μέτρων πήρε νέα αναβολή για τον Μάιο του 2021, όταν αναβλήθηκε για άλλη μια φορά για τον Ιανουάριο του 2022, όπου και αναβλήθηκε για τέταρτη φορά.

Το βαρύ κατηγορητήριο

Οι 18 που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κατηγορούνται για τις εξής πράξεις:

1) Τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

2) Την ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, με τις ειδικότερες μορφές της εισαγωγής, προμήθειας, αγοράς, πώλησης, διάθεσης, διανομής, αποθήκευσης, κατοχής, μεταφοράς και μεσολάβησης.

3) Τη νομιμοποίηση εσόδων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του πρώτου κατηγορούμενου, για συγκάλυψη της αλήθειας ως προς την προέλευση της περιουσίας και σε βάρος του 11ου κατηγορούμενου για κατοχή περιουσίας.

4) Την παράνομη κατοχή όπλων και φυσιγγίων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.

5) Την παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων σε βάρος του 10ου κατηγορούμενου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ