Νομός Χανίων

Χανιά: “Σφράγισαν” και βεβαίωσαν “τσουχτερό” πρόστιμο σε κατάστημα εστίασης – μπαρ στον Πλατανιά

Παράβαση για συγχρωτισμό δεκάδων όρθιων πελατών και μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, βεβαίωσαν αστυνομικοί το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας οι αρχές κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε νυχτερινό κατάστημα της εστίασης – μπαρ στην πλατεία του Πλατανιά, διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβάσεις στους κανόνες λειτουργίας, με αρκετούς πελάτες να είναι όρθιοι εντός του χώρου.

Στο κατάστημα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 3.000) ευρώ και ανεστάλη η λειτουργία του για 15 ημέρες, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επίσης, στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης επιβλήθηκε επιπλέον και διοικητικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ λόγω του ότι η επιχείρηση εκμεταλλευόταν αυθαίρετα και δημόσιο χώρο χωρίς την απαραίτητη άδεια (είχε απλώσει τραπεζοκαθίσματα παράνομα στο πεζοδρόμιο έξωθεν της επιχείρησης).

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και οι πολίτες καλούνται να εναρμονιστούν με τους κανόνες, καθώς τα τσουχτερά πρόστιμα δεν έχουν ανασταλτική ισχύ, όπως τονίζει σε αυστηρό ύφος η αστυνομική ηγεσία των Χανίων.