ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Νομός Χανίων

Χανιά: Πότε τα γίνει η 18η κλασική ανάβαση Ομαλού – Το διήμερο πρόγραμμα

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης (Σ.Ι.Π.Α.Κ) υπό την αιγίδα και την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Περιφέρεια Χανίων και τον Δήμο Πλατανιά συνδιοργανώνουν στις 29/10/2022 & 30/10/2022 την 18η Κλασική Ανάβαση Ομαλού (BΥΡΩΝΑ ΜΠΑΚΕΛΑ) αναβιώνοντας την θρυλική ανάβαση του 1971.

Κλασσικά οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) θα βρίσκονται την Κυριακή 30 Oκτωβρίου από τις 09: 00π.μ το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων) δίνοντας ένα άλλο χρώμα στον χώρο καθώς και την ευκαιρία στους νέους αλλά και στους παλαιότερους να τα θαυμάσουν καθώς και να ξυπνήσουν μνήμες του παρελθόντoς.

Η εκκίνηση του πρώτου οχήματος θα δοθεί στις 10:00π.μ

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Περιήγηση των πληρωμάτων σε χωριά της ενδοχώρας του νομού μας, επίσκεψη και ξενάγηση σε παραδοσιακό καζάνι (αποστακτήριο) τσικουδιάς για να γνωρίσουν οι παρευρισκόμενοι εκτός Κρήτης τον τρόπο παραγωγής του παραδοσιακού ποτού του τόπου μας. Ακολουθεί τραπέζι σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Η εκκίνηση των οχημάτων θα δοθεί από την Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστηρίων), διανύοντας μια διαδρομή 90 χιλιομέτρων όπου θα τερματίσουν το μεσημέρι στο Οροπέδιο του Ομαλού και θα ακολουθήσει γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής καθώς και οι απονομές των επάθλων και αναμνηστικών.

Στην εκδήλωση του διημέρου θα τηρούνται αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας όπου ορίζει ο ΕΟΔΥ για τον COVID-19.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ