ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χανιά: Παρουσίαση βιβλίου «Στους Δρόμους του Αυγερινού» του Αντώνη Σχετάκη

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και το ιστορικό καφέ ΚΗΠΟΣ, παρουσιάζουν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, το μυθιστόρημα του Αντώνη Ελ. Σχετάκη «Στους Δρόμους του Αυγερινού».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων

Σήφης Μιχελογιάννης, Αντιπρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

Μαρία Περράκη, φιλόλογος

Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφή & Αυτογνωσίας, των Εκδόσεων Ραδάμανθυς

Αντώνης Ελ. Σχετάκης, συγγραφέας του βιβλίου

Συντονίζει η Άννα Μουσογιάννη, πολιτισμολόγος – αρθρογράφος

Στην εκδήλωση θα προβληθεί και οπτικοακουστικό υλικό.

«Οι δρόμοι του Αυγερινού μας οδηγούν σε ένα συναρπαστικό και συνάμα κατατοπιστικό ταξίδι μέσα στον τόπο, στον χρόνο, στην ιστορία, στην ατομική και την εθνική περιπέτεια προσφέροντας ό,τι προσφέρει η καλή λογοτεχνία: στιγμές συγκίνησης αλλά και αφορμές για στοχασμό, για βαθύτερη διερεύνηση και κατανόηση των νημάτων που κινούν την Ιστορία και τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Εύχομαι ολόψυχα να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο γιατί το αξίζει», είπε η Ελένη Γεωργακάκη, πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Κισάμου, στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου στο Καστέλλι Κισάμου.

«Θεωρώ ότι έχει τις αρετές της πεζογραφικής γενιάς του ’30 ο Αντώνης Σχετάκης. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι μια σπουδαία στιγμή για τον τόπο μας να δούμε ένα τόσο άρτιο μυθιστόρημα με χαρακτηριστικά της γενιάς του ’30. Αναφέρομαι στον Μυριβήλη, τον Τερζάκη κλπ. Θεωρώ ότι έχει τέτοιες αρετές», είπε σε μια σύντομη παρέμβασή της η Ανδρομάχη Χουρδάκη.

«Ήθελα να σας πω σαν αναγνώστης, να μη φοβηθείτε τις 424 σελίδες του βιβλίου. Όταν το ξεκινήσεις, δεν μπορείς να το αφήσεις. Είναι πραγματικά ένα συναρπαστικό έργο», τόνισε η νηπιαγωγός-θεατροπαιδαγωγός Αριάδνη Νόβακ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ