Νομός Χανίων

Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ από τον Σύλλογο Εστίασης

Ενώ η πανδημία συνεχίζεται και οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές, ο κλάδος βυθίζεται όλο και περισσότερο στα χρέη. Τεράστιος αριθμός συναδέλφων βρίσκεται με το “λουκέτο στο χέρι. Είναι δεδομένο και ξεκάθαρο πλέον ότι για την κυβέρνηση οι μικρές επιχειρήσεις δεν αποτελούν καν προτεραιότητα.

Οι επιστρεπτέες εκτός του ότι παραμένουν δάνεια, σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές μας ανάγκες. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε και φυσικά πρόσωπα, άνθρωποι με οικογένειες νοικοκυριό με καθημερινά έξοδα. Σε αυτό το επίπεδο δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως βοήθεια από τις αρχές καλοκαιριού ως τώρα. Συγχρόνως το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει γυμνό και υποστελεχωμένο.

Σαν Σύλλογος Εστίασης Ν.Χανίων δεν συμφωνούμε με τη λογική “ότι τσιμπήσουμε καλό είναι” ούτε με άκρως συντεχνιακές λογικές του “ότι δεν είναι αμιγώς εστίαση δεν το συζητάμε”. Συνεχίζουμε την διεκδίκηση στήριξης του κλάδου και των ζωών μας. Αυτή τη φορά και με αφορμή την πανελλαδική  ημέρα δράσης που έχει κηρύξει και η ΠΟΕΣΕ (η κλαδική μας ομοσπονδία),καλούμε τα μέλη μας σε παράσταση διαμαρτυρίας (τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας) στην ΔΟΥ Χανίων την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 12:00. Απαιτούμε στήριξη από τους τοπικούς κρατικούς φορείς μέχρι και τα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση. Δεν αντέχουμε να πληρώσουμε και αυτή την κρίση !

Απαιτούμε:

-Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

-Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

-Οι “επιστρεπτέες προκαταβολές” να μετατραπούν σε μη επιστρεπτέες για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

– Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α από τον κρατικό προϋπολογισμό, για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

-Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

-Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

-Απαλλαγή από δημοτικά τέλη (ηλεκτροφωτισμού & καθαριότητας, κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων) για όλους τους μήνες που ήταν κλειστά τα μαγαζιά ή υπήρχαν περιορισμοί στη λειτουργία τους. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.

-Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για Αντιμετώπιση Πανδημίας:

-Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με επείγουσες   διαδικασίες. Πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .

-Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.

-Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας .

-Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

-Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Ο πρόεδρος                                                                                            Ο γραμματέας

Οικονομάκος Βασίλειος                                                                     Μυλωνάκης Εμμανουήλ

#pressgreeceΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ