Νομός Χανίων ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Χανιά: Οι προϋποθέσεις για να φέρει επιβάτες τον χειμώνα η Ryanair

Το αναπτυξιακό πλάνο της Ryanair και τον ιδιαίτερο ρόλο του δυναμικού τουριστικού προορισμού των Χανίων, παρουσιάστηκε την Τρίτη από κορυφαία στελέχη της εταιρείας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΧ, με πρωτοβουλία του Τεχνικού, Οικονομικού και Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίων Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Eddie Wilson, αναφέρθηκε στη δυναμική προοπτική των Χανίων, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι φορείς του τόπου θα πρέπει να πιέσουν την πολιτεία, ώστε τα αεροδρόμιο που ελέγχονται από την Fraport, να γίνουν ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλους προορισμούς. Επίσης, ο κ. Wilson, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατάργηση φόρου ανά επιβάτη κατά τη χειμερινή περίοδο. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η εταιρεία θα μπορεί να φέρνει περισσότερους επιβάτες.

Σύμφωνα με την ανάλυση πτήσεων του Παρατηρητηρίου Αεροπορικού Κλάδου Δυτικής Κρήτης (με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χανίων) στο διεθνές αεροδρόμιο των Χανίων (δεδομένα έως και 22/08/2022) η “Ryanair” αναδεικνύεται η αεροπορική εταιρεία με τις περισσότερες αφίξεις και εξυπηρετούμενους προορισμούς. Η εταιρία διαθέτει από το 2011 πολυδιάστατη επενδυτική παρουσία στα Χανιά, έχοντας ήδη μεταφέρει 3,5 εκατομμύρια επιβάτες και υποστηρίξει περίπου 700 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα διαθέτει και τοπική βάση από το 2013, την οποία δυστυχώς πλέον υπολειτουργεί μόνο κατά τη θερινή περίοδο με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό αεροσκαφών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ