ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Χανιά: Οι δραματικές στιγμές για τον απεγκλωβισμό του 30χρονου τραυματία στο σημερινό τροχαίο

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.ΤΑ (Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων) Γιάννης Λιονάκης ήταν μάρτυς του σφοδρού τροχαίου ατυχήματος στον ΒΟΑΚ το απόγευμα πριν τον κόμβο Πλατανιά.

Ο κ. Λιονάκης περιγράφει τα συγκλονιστικά λεπτά του απεγκλωβισμού του οδηγού του ενός αυτοκινήτου που τραυματίστηκε σοβαρά σe τροχαίο ατύχημα σήμερα το απόγευμα στον ΒΟΑΚ.

Περιγράφει την αγωνία των διασωστών του ΕΚΑΒ που απεγκλώβισαν τον σοβαρά τραυματία του ενός οχήματος.

“Νίκο μια αναρρόφηση και τρέχουμε να προλάβουμε!”, είπαν οι διασώστες και τον έβαλαν επί τόπου στο ασθενοφόρο για νοσοκομείο.

Δείτε πώς περιγράφει τις δραματικές στιγμές ο Γιάννης Λιονάκης:

“Η αγωνία στα μάτια όλων μας. Αγωνία να φανεί το ασθενοφόρο, η πυροσβεστική ,η αστυνομία. Ο ρόγχος είναι βαρύς και ο οδηγός εγκλωβισμένος στο κάθισμα του. Οι πιο ψύχραιμοι λένε ελάτε να τον βγάλουμε. Κάνω αγώνα να του συγκρατήσω, να τους πω ,πως δεν μπορούμε ,και δεν πρέπει. Πως πρέπει να διαφυλάξουμε τη σκηνή και να ειδοποιήσουμε.. Χάνει αίμα από το στόμα. Ευτυχώς φοράει ζώνη ασφαλείας και είναι στη θέση του. Το αυτοκίνητο είναι παλιό ,δεν ξέρω αν λειτούργησαν όλα τα συστήματα ασφαλείας του. Φθαρμένες ζώνες κλπ. Έρχεται πρώτο το ΕΚΑΒ. Δυο τρία παλικάρια βοηθάνε και με τα χέρια τους σπάνε πόρτες. Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ με επιδέξιους χειρισμούς να παλεύουν με το χρόνο. Σε 3-4 λεπτά τον έχουν απεγκλωβίσει και φεύγουν. Νίκο μια αναρρόφηση και τρέχουμε να προλάβουμε!

Τι δουλειά κι αυτή! Να σώζεις ζωές! Φτάνει η Πυροσβεστική, η Αστυνομία…”ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ