ΔΙΕΘΝΗ Νομός Χανίων

Χανιά: Ο Δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Σημανσηράκης, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στην Αμερική – Συζητήσεις για αδελφοποίηση με τον Δήμο του Μπρούκλιν

Αυτές τις μέρες, βρίσκεται στην Αμερική ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Η επίσκεψη αυτή έχει ως σκοπό, την σύσφιξη των σχέσεων με την ομογένεια.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις, με φορείς για επικείμενες συνεργασίες ενώ, συνομίλησε με ομογενείς και δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και το Σπίτι του Κρητικού, που ήρθε σε επικοινωνία και αντάλλαξε απόψεις με τους Κρητικούς της Ομογένειας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου. Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν τα θέματα των ομογενών και πως ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει από το μερίδιο που του αναλογεί.

Ο Παναγιώτης  Σημανδηράκης, ένα χρόνο μετά την αδελφοποίηση του Δήμου Χανίων με τον Δήμο του Τάρπον Σπρίνγκς, ανακοίνωσε πως γίνονται συζητήσεις για μια ακόμα αδελφοποίηση με τον Δήμο του Μπρούκλιν, αφού συναντήθηκε με τον γερουσιαστή, Ανδρέα Γουναρδή, όπου συζήτησαν για τις σχέσεις που μπορούν να αναπτύξουν οι δύο Δήμοι μεταξύ τους.

Ακόμα, συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΕΟΤ, Κωνσταντίνο Χαροκόπο, όπου από κοινού ετοιμάζονται δράσεις, ενώ στα σκαριά είναι και μία μεγάλη επίσκεψη από ανθρώπους της επικοινωνίας στο νησί, αλλά και πως ο Δήμος μπορεί από τη δική του μεριά να βοηθήσει.

Επίσης, τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς της Ελλάδας, αλλά πολύ περισσότερο της Κρήτης, κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Πρόξενο, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος μπορεί να αναπτύξει την επικοινωνία του με τους ομογενείς.

Παράλληλα, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ενώ απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στην Κρήτη.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ