ΚΡΗΤΗ Νομός Χανίων

Χανιά: Νοικιάζονται ακόμη και… κουκέτες με το μήνα προς 230 ευρώ! – Μεγάλη εκμετάλλευση για στέγη σε ολόκληρο το νησί

Εκρηκτικές διαστάσεις με κοινωνικές προεκτάσεις, λαμβάνει πλέον το θέμα έλλειψης σπιτιών προς ενοικίαση στο Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και άλλες περιοχές της Κρήτης. Τόσο ακίνητα για φοιτητές, εκπαιδευτικούς όσο και μεγαλύτερα ακίνητα για οικογένειες, είναι δυσεύρετα έως ανύπαρκτα. Και στις περιπτώσεις που υπάρχουν, οι τιμές είναι στην κυριολεξία απλησίαστες!

Οξύ το πρόβλημα στέγης και εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες

Όπως είναι γνωστό, η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων μέσω airbnb, έδωσε την χαριστική βολή, σε μία αγορά που ήταν ήδη περιορισμένη, καθώς η πολυετής κρίση “φρέναρε” την οικοδομική ανάπτυξη.

Το πρόβλημα αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν φοιτητές, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και άλλες επαγγελματικές ομάδες  από άλλες περιοχές της χώρας αλλά και εντός Κρήτης.

Ταυτόχρονα αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η μεγάλη εκμετάλλευση όλων αυτών των ανθρώπων που ψάχνουν εναγωνίως στέγη.

Κουκέτες προς 230 ευρώ το μήνα!

Μετά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως, για την άκρατη εκμετάλλευση των φοιτητών στο Ρέθυμνο, όπου μικρό διαμέρισμα, 60 τετργωνικών μέτρων στην περιοχή Περιβόλια του Ρεθύμνου, νοικιαζόταν για 900 ευρώ!!! Αλλά και στο Ηράκλειο με υπέρογκες τιμές για λίγα τετραγωνικά, σειρά έχουν τα Χανιά, όπου και εκεί το πρόβλημα δημιουργεί τραγελαφικές καταστάσεις με στόχο το κέρδος εις βάρος των πολιτών.

Σήμερα ήρθε στο φως μία νέα καταγγελία, όπου λέει πως ούτε λίγο ούτε πολύ ένας Χανιώτης ζητά 230 ευρώ το μήνα για την ενοικίαση…κουκέτας.

Στην αγγελία μάλιστα εμφανίζεται μια σειρά από κουκέτες και μια κοινή τουαλέτα, κοινόχρηστη κουζίνα ενώ διαφημίζεται ότι διατίθεται ζεστό νερό, wifi, το ρεύμα και αλλαγή κλινοσκεπασμάτων μια φορά την εβδομάδα.Ιδανικό αναγράφεται για φοιτητές, δασκάλους, καθηγητές και εργαζόμενους εποχιακά.

Εγκαταλείπουν το διορισμό οι εκπαιδευτικοί

Το οξύ πρόβλημα της στέγης έχει οδηγήσει σε ακρότητες με πολλούς αναπληρωτές να εγκαταλείπουν τις θέσεις που έχουν διοριστεί λόγω και της ακρίβειας των καυσίμων, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών, ενώ μέχρι την εξεύρεση σπιτιών στο Ηράκλειο κοιμούνται ακόμη και στα αυτοκίνητά τους.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Κοντάκης, όταν είχε αναδειχθεί το θέμα με την εκμετάλλευση φοιτητών και την έλλειψη στέγης, είχε δηλώσει, ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα πρέπει να βλέπουν τους φοιτητές ως εμπόρευμα!ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ