ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Χανιά: Νέο θύμα απάτης – Γιατί αδρανεί η Πολιτεία; – Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του γιατρού

Ερωτήματα σχετικά με την “αδράνεια που επιδεικνύει” -όπως υποστηρίζει- “η Πολιτεία επιτρέποντας την απρόσκοπτη λειτουργία της ιδιωτικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Τσικαλαριά Χανίων”, θέτει με ανακοίνωσή της η Μαρία Παπαδάκη, συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας ηλικιωμένου (και ήδη θανούντος), στην υπόθεση αρπαγής ποσούάνω των 300.000 ευρώ  που είδε το φως της δημοσιότητας χθες από την ΕΛΑΣ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η κ. Παπαδάκη, “παρά το γεγονός ότι χθες ανακοινώθηκε ότι το ΑΤ Κισσάμου εξιχνίασε την 3η κατά σειρά υπόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα στην οποία εμφανίζεται ως συναυτουργός η ήδη προφυλακισμένη με την κατηγορία περί ανθρωποκτονιών και εγκληματικής οργάνωσης ιδιοκτήτρια, η εποπτεύουσα αρχή δεν προχωρά στη σφράγιση της δομής”.

Η αρπαγή της περιουσίας ζεύγους ηλικιωμένων που έχουν παιδί με σοβαρή αναπηρία

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος πέντε ατόμων -τριών γυναικών και δύο αντρών- αφορά στα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, απάτης κατ΄ εξακολούθηση ,αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στα Χανιά.
Οι δράστες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν σταδιακά από τα δύο θύματά τους περισσότερα από 320.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση του Α.Τ. Κισσάμου, μια ηλικιωμένη γυναίκα απευθύνθηκε σε επιχείρηση (γραφείο ευρέσεως εργασίας) στα Χανιά αναζητώντας οικιακή βοηθό.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, -η οποία όπως αναφέραμε, ήδη εκτίει ποινή φυλάκισης για παρόμοιες απάτες, αλλά και ερευνάται για τη συμμετοχή της σε μία ακόμα αρπαγή ακινήτου ηλικιωμένης στην οποία εμπλέκεται και η ιδιοκτήτρια της «Αγίας Σκέπης» στα Τσικαλαριά Χανίων, με πειστικά επιχειρήματα και προφάσεις κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της εξασφαλίζοντας έτσι πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες της ιδίας και του συζύγου της.

Με αυτό τον τρόπο και κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο 2019 έως Μάρτιο 2022 η κρατούμενη, η οποία από κοινού με τέσσερις ακόμα ημεδαπούς -μεταξύ των οποίων και η προφυλακισμένη ιδιοκτήτρια της ιδιωτικής μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων επίσης έγκλειστη σήμερα σε Κατάστημα Κράτησης, κατάφεραν να αποσπάσουν από την ημεδαπή και το σύζυγό της σταδιακά το χρηματικό ποσό των 322.291 ευρώ.Πληρεξούσιο του ηλικιωμένου εντός της δομής, ενώ έπασχε από σχιζοφρένεια, επιληψία και είχε υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου

Ο παππούς μεταβίβασε τα πάντα μέσω πληρεξουσίου που χορήγησε τον Αύγουστο του 2021 στην ήδη έγκλειστη στις φυλακές Νεάπολης για απάτες, ιδιοκτήτρια του γραφείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, όλα αυτά συνέβησαν ενώ ήταν τρόφιμος της Αγίας Σκέπης και ενώ είχε ήδη διαγνωστεί από τους γιατρούς της δομής – οι οποίοι είναι επίσης προσωρινά κρατούμενοι- ως σχιζοφρενής και επιληπτικός και ενώ είχε πρόσφατα υποστεί εντός της «Αγίας Σκέπης», οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι εκτός την «αφαίμαξη» που υπέστησαν οι άτυχοι άνθρωποι από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, υπήρξε και αρπαγή μεγάλης ακίνητης περιουσίας, η οποία μάλιστα «έκλεισε» προς πώληση με ενδιαφερόμενο αγοραστή στην Αθήνα.

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του ενός γιατρού

Στο μεταξύ, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, πριν από τρεις ημέρες, απορρίφθηκε η αίτηση της αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, που κατέθεσε ο συνήγορος ενός εκ των δύο προφυλακισθέντων γιατρών που συνεργάζονταν

Η ανακοίνωση της κ. Παπαδάκη

«Ο χρόνος τέλεσης του νέου αυτού αδικήματος – τουλάχιστον καθ’ ο μέρος αφορά τις πράξεις εξαπάτησης με φερόμενη συνέργεια της συνιδιοκτήτριας της ΜΦΗ – εντοπίζεται τον Αύγουστο του 2021, δηλαδή μήνες μετά τον από 22.3.21 αιφνιδιαστικό έλεγχο της ΕΛΑΣ κατά τον οποίο προέκυψαν πρόδηλες παραβάσεις της νομοθεσίας περί νόμιμης λειτουργίας των ΜΦΗ, ικανές να επισύρουν ανάκληση της άδειας. Αμείλικτο τίθεται πλέον το ερώτημα, δεδομένης και της κατηγορίας που ήδη έχει απαγγελθεί κατά του Αντιπεριφερειάρχη – νυν και πρώην – για παράβαση καθήκοντος, μεταξύ άλλων και για την παράλειψη σφράγισης, ΓΙΑΤΙ μέχρι σήμερα η επίσημη ελληνική πολιτεία, δηλαδή η Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν εφαρμόζουν στην περίπτωση αυτής της ΜΦΗ τη νομοθεσία», τονίζει.
Αναφερόμενη στη χτεσινή αρθρογραφία περί θυματοποίησης ηλικιωμένου – τροφίμου της ΜΦΗ των Χανίων που πρόσφατα απασχόλησε έντονα δημοσιότητα και δικαιοσύνη, θυματοποίηση με φερόμενη – σύμφωνα με την ποινική δικογραφία του ΑΤ Κισάμου – συνέργεια μίας εκ των ιδιοκτητών της ΜΦΗ, επισημαίνω την απορία μου για τη μέχρι τώρα στάση της εποπτεύουσας αρχής. Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση κακουργηματικού χαρακτήρα, 3η κατά σειρά, μετά την κατηγορία περί ανθρωποκτονιών & εγκληματικής οργάνωσης για την οποία το Φλεβάρη διατάχθηκαν οι 4 προφυλακίσεις, και την αρπαγή ηλικιωμένης στον Πλατανιά τον Ιανουάριο. Ο χρόνος τέλεσης του νέου αυτού αδικήματος – τουλάχιστον καθ’ ο μέρος αφορά τις πράξεις εξαπάτησης με φερόμενη συνέργεια της συνιδιοκτήτριας της ΜΦΗ – εντοπίζεται τον Αύγουστο του 2021, δηλαδή μήνες μετά τον από 22.3.21 αιφνιδιαστικό έλεγχο της ΕΛΑΣ κατά τον οποίο προέκυψαν πρόδηλες παραβάσεις της νομοθεσίας περί νόμιμης λειτουργίας των ΜΦΗ, ικανές να επισύρουν ανάκληση της άδειας. Αμείλικτο τίθεται πλέον το ερώτημα, δεδομένης και της κατηγορίας που ήδη έχει απαγγελθεί κατά του Αντιπεριφερειάρχη – νυν και πρώην – για παράβαση καθήκοντος, μεταξύ άλλων και για την παράλειψη σφράγισης, ΓΙΑΤΙ μέχρι σήμερα η επίσημη ελληνική πολιτεία, δηλαδή η Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν εφαρμόζουν στην περίπτωση αυτής της ΜΦΗ τη νομοθεσία. Η πρόσφατη απόφαση 1500/2022 του Α΄ Τμήματος ΣτΕ (αυτή που εκδόθηκε στην υπόθεση βιασμού της νεαρής Μυρτώς στην Πάρο από αλλοδαπό δράστη) ανοίγει το δρόμο έγερσης αγωγών των οικογενειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την επί μακρόν παράλειψη των οργάνων του να ενεργήσουν τα νόμιμα. Οι αποζημιώσεις ουδέποτε υπήρξαν μέλημα των παθόντων στις παραπάνω υποθέσεις, δυστυχώς όμως μέχρι τώρα όλα τα υπόλοιπα νόμιμα μέσα περιέργως δεν κινητοποιούν την εποπτεύουσα αρχή στην αυτονόητη, για κάθε ευνομούμενη πολιτεία, επιταγή προστασίας της 3ης ηλικίας».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ