Νομός Χανίων

Χανιά: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον υπό κατασκευή δρόμο των Μουρνιών

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 04.12.2023, πρόκειται να εφαρμοστούν νέες προσωρινές – εργοταξιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο πλαίσιο της υλοποίησης εργασιών της Γ’ φάσης του έργου: «ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΟΜΒΟΥ ΜΟΥΡΝΙΩΝ ΤΟΥ Β.Ο.Α.Κ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΧΑΝΙΩΝ.

Βάσει των νέων ρυθμίσεων που έχουν αποφασιστεί, η κυκλοφορία από και προς το συγκεκριμένο τμήμα, θα διεξάγεται ακολούθως:

Οι κινούμενοι στην οδό Αγ. Μαρίνας από δυτικά, φτάνοντας στον κόμβο έχουν απαγόρευση συνέχισης ευθεία και είναι υποχρεωμένοι να στρίψουν δεξιά στην οδό Μουρνιών και να συνεχίσουν την πορεία τους νότια προς τον ΒΟΑΚ.

Οι κινούμενοι στην οδό Σοφ. Βενιζέλου προς νότο, φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Αγ.Μαρίνας προειδοποιούνται ότι η είσοδος στον κόμβο Αγ.Μαρίνας είναι κλειστή και η οδός Αγ.Μαρίνας προς τα δυτικά καταλήγει σε αδιέξοδο.

Οι κινούμενοι στην οδό Μουρνιών από την έξοδο του Β.Ο.Α.Κ. προς το κέντρο των Χανίων, στο ύψος του πρατηρίου καυσίμων Shell, δεν μπορούν να συνεχίσουν ευθεία προς τον κόμβο και να στρίψουν δυτικά στην οδό Αγ.Μαρίνας, αλλά θα χρησιμοποιούν τη διαδρομή του παράπλευρου δρόμου (ΝΑΣΚΡΗ, Κλάδος 600 SRI) – οδός Αγ.Μαρίνας- οδός Σοφ. Βενιζέλου για είσοδο στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Οι κινούμενοι στην οδό Μουρνιών και με κατεύθυνση προς νότο, φτάνοντας στον κόμβο της Αγ. Μαρίνας θα μπορούν είτε να κινηθούν ευθεία για είσοδο στο Β.Ο.Α.Κ., είτε να στρίψουν δεξιά για επιστροφή στο κέντρο της πόλης μέσω της οδού Νικ.Πλαστήρα. Θα τους απαγορεύεται να στρίψουν αριστερά και να κινηθούν ανατολικά λόγω εργασιών.

Η πρόσβαση στην οδό Μουρνιών για έξοδο από την πόλη των Χανίων προς τον ΒΟΑΚ, θα γίνεται όπως και σήμερα αποκλειστικά μέσω της οδού Ζυμβρακάκηδων η οποία λειτουργεί ως μονόδρομος από βορρά προς νότο.

Πριν τον κόμβο της Αγ. Μαρίνας στα 500μ. περίπου, για τους κινούμενους από τον Β.Ο.Α.Κ. προς Χανιά, θα υπάρχει προειδοποιητική σήμανση κατεύθυνσης που θα ενημερώνει για την αλλαγή της πορείας.

Οι παραπάνω νέες εργοταξιακές – κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πάψουν να εφαρμόζονται στις 15-12-2023. Παρακαλούμε για την τήρηση τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η κυκλοφορία οχημάτων & πεζών και να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες στο έργο.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ